Annonce:
Annonce:

Svinger pisken: Gigant i stor fyringsrunde

Blot fire dage efter sin tiltrædelse som direktør har Dan Clancy valgt at sætte streaming-giganten Twitch på en slankekur i form af sine medarbejdere

Marts måned har været et blodbad for tech-industrien, der har set flere lignende fyringsrunder hos andre firmaer såsom Amazon, Microsoft og nu også Twitch . Foto: Twitch.
Marts måned har været et blodbad for tech-industrien, der har set flere lignende fyringsrunder hos andre firmaer såsom Amazon, Microsoft og nu også Twitch . Foto: Twitch.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

Game over.

Sådan lyder meddelelsen for de 400 ansatte hos streaming-giganten Twitch, der mandag offentliggjorde en stor fyringsrunde i firmaet.

Det skriver Gamereaktor.dk

- I dag (mandag, red.) meddelte jeg vores ansatte i Twitch, at vi har taget den svære beslutning om at reducere størrelsen af antallet af ​​vores ansatte, hvilket betyder, at vi må sige farvel til lidt over 400 mennesker, siger den nye direktør for Twitch, Dan Clancy, i en pressemeddelelse efter at have siddet på posten i blot fire dage.

Han beskriver situationen som en hård beslutning, der har krævet meget omtanke, men som i sidste ende har været nødvendig som konsekvens af en forværret samfundsøkonomi.

Annonce:

- Ligesom mange virksomheder er vores forretning blevet påvirket af det nuværende makroøkonomiske miljø, og derfor har brugervæksten og omsætningen ikke holdt trit med vores forventninger. For at kunne drive en bæredygtig forretning, har vi derfor truffet den meget svære beslutning om at skrumpe størrelsen af vores arbejdsstyrke, siger Dan Clancy videre.

Millioner af brugere
I 2022 havde Twitch godt og vel 31 millioner daglige brugere, som ser indhold fra tre millioner, der streamer.

Twitch er både en hjemmeside og app, der bruges til at sende livestreams.

De fleste bruger platformen til at streame computerspil, men hvis man ikke til den slags, kan man også opleve folk, der laver mad eller andet underholdning. Der er også mulighed for at interagere med dem, der streamer indholdet.

Hvad er Twitch?

 • Twitch er en hjemmeside og en app, hvor streamere kan sende live til brugere på siden.
   
 • Platformen er ejet af Amazon. Den fokuserer hovedsagligt på livestreaming af computerspil.
   
 • Der er dog meget andet end computerspil på siden. Folk streamer alt fra naturoplevelser og madlavningskurser til almindelige hverdagsbegivenheder, hvor underholdningen hovedsagligt består af interaktionen mellem streameren og seerne.
   
 • Twitch havde i 2021 cirka 30 millioner daglige brugere, der så indhold fra omkring tre millioner streamere.
   
 • Streamerne tjener penge på reklamer, abonnementer, som brugerne opretter på deres kanal og direkte donationer, hvor pengene går direkte til streameren.
   
 • De mest populære streamere tjener mange millioner om året. Blandt andet gennem store sponsoraftale med spil-producenter og andre store brands.
   
 • Twitch blev vurderet til at have en markedsværdi på lidt over 25 milliarder kroner i 2021.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: