Annonce:
Annonce:

TikTok med vild opfordring

Det stærkt kritiserede, men vildt populære sociale medie er klar til at tage et opgør med den mængde tid, unge mennesker under 18 bruger på appen. Vil man som ung benytte TikTok i mere end en time dagligt, skal man nu tage et aktivt valg

Politiet arbejder med online kriminalitet ved at være til stede på gamingplatforme og sociale medier som Facebook og TikTok, hvor de stor succes

Politiet arbejder med online kriminalitet ved at være til stede på gamingplatforme og sociale medier som Facebook og TikTok, hvor de stor succes.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

De fleste mennesker, der er bare lidt afhængige af deres smartphone, kender det nok.

Det kan være svært at stoppe med at slide, scrolle og generelt udforske diverse applikationers lyksaligheder, når først man er kommet i gang.

De unges favorit blandt sociale medier, TikTok, er ingen undtagelse. Her er der nye videoer at se i døgndrift. Hvor som helst. Når som helst.

Men TikTok selv vil nu gøre op med tidsfordrivet. Det skriver Yahoo News.

Niu vil det sociale medie således forsøge at forhindre unge mennesker i at bruge appen i mere end en time hver dag - eller i hvert fald tvinge dem til at tage et aktivt valg omkring problematikken.

Artiklen fortsætter under videoen ...

TikTok selv går nu til kamp mod de unge under 18, der bruger mange mange timer om dagen på det sociale medie. Foto: Ritzau Scanpix
TikTok selv går nu til kamp mod de unge under 18, der bruger mange mange timer om dagen på det sociale medie. Foto: Ritzau Scanpix
 

De nye begrænsninger er en del af en række funktioner, der er beregnet til at forbedre trivslen for de teenagere, der bruger TikTok-appen.

Annonce:

Enhver konto, der tilhører en person under 18, vil således nu automatisk være underlagt en 60-minutters daglig skærmtidsgrænse, fortæller TikTok i en udtalelse ifølge Yahoo News.

Hvis de unge ønsker at slå den omtalte tidsbegrænsning fra, bliver de nødt til at indtaste en adgangskode, som sikrer, at de er forpligtet til at tage en aktiv beslutning om at forlænge den tid, de kan bruge appen dagligt, siger TikTok i en pressemeddelelse.

Hvis brugerne vælger at slå  standardgrænsen fra og derefter bruge mere end 100 minutter hver dag på appen, vil de automatisk blive opfordret til at indstille en ny skærmtidsgrænse for sig selv.

Desuden vil unge også få tilsendt en besked hver uge, hvori TikTok beskriver, hvor meget den unge har brugt appen i de seneste dage.

TikTok på dagsordenen

De nye ændringer kommer i en tid, hvor der er stigende bekymring for den fare, TikTok kan udgøre for brugerne. 

Appen er således bygget til at fastholde brugerne i at scrolle gennem et praktisk talt ubegrænset antal videoer, og den bruger samtidig andre smarte  tricks til at sikre, at dens brugere forbliver engagerede.

Men TikTok er også udfordret på andre parametre.

Senest har Center for Cybersikkerhed (CFCS) herhjemme i sidste uge frarådet ansatte i staten at have appen TikTok installeret på tjenstlige enheder, fordi der er risiko for spionage.

Folketinget har også frarådet brug af TikTok-appen på mobile enheder hos Folketingets medlemmer og ansatte. Det skrev Folketinget i en pressemeddelelse tirsdag.

TikTok er et socialt medie, der er ejet af det kinesiske selskab Bytedance, som er mistænkt for at videregive oplysninger til styret i Beijing.

Det har selskabet tidligere afvist.

Selskabet mener selv, at beslutningerne om at fraråde og forbyde brugen af TikTok er baseret på 'grundlæggende misforståelser' ifølge en talsperson.

TikTok-millionærer: Tidligere fabriksarbejder skovler millioner ind

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: