Annonce:
Annonce:

Udskældt restaurant belønnet med stjerne

Restaurant Kokkeriet er endnu en gang blevet belønnet med en stjerne i Michelin-guiden trods en sur smiley i seneste kontrolrapport

Sammy Shafi ejer Kokkeriet, der mandag fik en Michelin-stjerne. Pr-foto
Sammy Shafi ejer Kokkeriet, der mandag fik en Michelin-stjerne. Pr-foto
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Livstil

Den københavnske restaurant Kokkeriet har den seneste tid flere gange tiltrukket sig opmærksomhed, og mandag var det for en gangs skyld på en positiv baggrund.

Her blev restauranten nemlig endnu en gang tildelt en stjerne i den eftertragtede Michelin-guide.

Så sent som i august var det dog ikke stjernestøv, der dryssede over restauranten, da Fødevarestyrelsen var forbi på kontrolbesøg.

På baggrund af besøget har Kokkeriet erhvervet sig en sur smiley og en bøde, og af styrelsens kontrolrapport fra 12. august fremgår det, at det er problemer med nedkøling af fødevarer, der er skyld i vurderingen.

Man har i restaurantens kølerum, hvor der blandt andet blev opbevaret fersk fisk, muslinger og mejeriprodukter, målt temperaturen til 8,7 grader.

Restauranten har ifølge rapporten reageret ved straks at kassere fødevarerne.

Annonce:

Ved nytår kom restauranten desuden i massiv modvind, da flere kunder stod i kø i mere end syv timer for at få deres mad, og flere endte med at gå tomhændede fra restauranten.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Dårlig hygiejne

Den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, som er dateret til 12. august, er ikke den eneste møgsag, restaurant Kokkeriet har i bagagen.

Kontrolbesøget var en opfølgning på et besøg 14. juli, der afslørede, at Kokkeriet ikke havde styr på temperaturen i deres kølerum, som blev målt til 13,2 grader.

Det skyldtes ifølge rapporten, at køleenheden var i stykker - samme køleenhed som 12. august endnu ikke fungerede optimalt.

Men også tidligere har restauranten været i Fødevarestyrelsens søgelys. I efteråret 2020 fik Kokkeriet to såkaldte indskærpelser på grund af dårlig hygiejne. Det svarer til et gult kort, som følger med strikse ordrer på at få styr på rengøringen.

I den forbindelse har Ekstra Bladet tidligere fået aktindsigt i billeder fra restauranten, som kan ses herunder:

Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen

Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen

Privatfoto
Privatfoto

Tilbage i 2013 lød der også kritik fra Fødevarestyrelsen, som dengang i forbindelse med et kontrolbesøg hæftede sig ved dårlig rengøring.

Dengang lød det, at restauranten ikke havde gjort godt nok rent langs kanter, omkring udsugningen og under inventar flere steder.

'Ingen kommentarer'
Da Ekstra Bladet fanger restaurantejer Sammy Shafi over telefonen for at høre ham, hvilke overvejelser han gør sig om sammenhængen mellem Michelin-stjernen og den sure smiley, lyder det kortfattet, at han ikke har nogen kommentarer.

I stedet henviser han til et opslag på restaurantens Facebook-side.

Tidligere har Shafi dog over for Ekstra Bladet erkendt, at restauranten burde have haft styr på køleanlægget.

- Vi lægger os fladt ned - én ting er det tekniske, men vi skal have styr på vores arbejdsgang. Vi er ikke i en situation, hvor vi kan lave sådan en dum fejl, sagde han tilbage i august.

Her forklarede han også, at restauranten i den grad har kunnet mærke den negative omtale.

Annonce:

- Vi bløder. Vi har været lukket ned i syv måneder, og så blødte vi på grund af nytår. Så har der været dårlige kontrolrapporter, hvor vi er havnet i nye shitstorms. Vi tager ansvar for det ligesom alt andet, men det gavner ikke just på økonomien, det gør det ikke, sagde Sammy Shafi.

Ekstra Bladet har forsøgt at indhente en kommentar fra Michelin-guiden, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Også Jesper Koch, der er dommer i MasterChef, modtog mandag en Michelin-stjerne for sin restaurant Syttende. Her kan du læse om alt det, man ikke ser på skærmen i MasterChef.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: