Voldgrav og 22 værelser: Landets billigste herregård til salg

Herregården kan blive din for 8,5 millioner kroner

Herregården her er den billigste til salg. Foto: Pernille Sams
Herregården her er den billigste til salg. Foto: Pernille Sams
Følg Underholdning
Følg Livstil

Over hele landet kan man spotte spor af Danmarkshistorien i form af de mange herregårde og godser, som ligger rundt omkring.

Mange af er beliggende på Fyn, og det er også her, at en af dem nu kan blive din; Jerstrup Herregård er nemlig netop kommet til salg.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Herregårdens hovedbygning har mere end 300 år på bagen, men Jerstrups historie går helt tilbage til 1300-tallet. Mange af de originale detaljer ses stadig i den fredede ejendom, som ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Pernille Sams er blevet gennemgående restaureret for få år siden.

I dag tæller Jerstrup 700 kvadratmeter med intet mindre end 22 værelser. Udenfor omkranses den trelængede bindingsværksgård af en voldgrav og så følger der desuden 3,64 hektar jord med.

Danmarks billigste
Prisen for det historiske udbud lidt udenfor Bogense på den nordlige del af Fyn lyder på 8,5 millioner kroner – eller knap 12.000 kroner pr. kvadratmeter.

En forholdsvis beskeden udbudspris, hvis man sammenligner den med nogle af de andre herregårde, der er til salg lige nu; Jestrup Herregård er nemlig ifølge Boliga.dk den billigste på det offentlige boligmarked.

Det næstbilligste herregårdsudbud ligger udenfor Brønderslev i Nordjylland, hvor en mere end 200 år gammel herregård; Gammel Hammelmose, er til salg for 10,7 millioner kroner.

Med i det udbud følger knap 600 kvadratmeter bolig, 7,37 hektar jord og endnu en voldgrav.

Ifølge Boligas oplysninger er der i øjeblikket yderligere seks ejendomme til salg, som mæglerne betegner som herregårde eller godser. Det dyreste af udbuddene er Nakkebølle Gods nær Faaborg, der kom til salg i 2019. I dag lyder prisen på godset på 80 millioner kroner.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+