'Luksusfælden' gav op: - Jeg ved ikke, hvornår jeg bliver gældfri

56-årige Mette har fået nyt job og betaler hver måned af på det, hun skylder sin datter. Men et liv uden gæld har lange udsigter

Følg Underholdning

Der var tirsdag aften klar besked fra eksperterne i 'Luksusfælden' til Mette, der efter seks år uden arbejde dybt forgældet bad om deres hjælp.

Få dig et job, tag ekstra vagter og lej et værelse ud i din to-værelses lejlighed, lød kravet fra de økonomiske orakler.

'Luksusfælden': Låner penge af sin datter for at give hende gaver

Mette har bare det problem, at hun i årevis har døjet med en depression og derfor ikke kunne opfylde deres betingelser for at hjælpe hende med at slippe af med gælden. De efterlod hende uafklaret med, om hun nogensinde slipper for at skylde penge til nogen. 

- Men jeg er optimistisk, siger Mette til Ekstra Bladet.

-Jeg har fået et nyt job som vikar, og det betyder, at jeg selv kan styre, hvor meget jeg kan holde til. Det job jeg fik i en bagerforretning, da programmet sluttede, var fuld tid. Det var for meget for mig, erkender hun.

Luksusfælden: Slik-bjerget ikke helt udryddet

Selvom hun ikke fik en køreplan for at afvikle sin gæld, var Mettes deltagelse i programmet ikke forgæves.

- Jeg har fået et helt nyt forhold til min datter. Rollerne er lige som faldet på plads, siger Mette om sit og sin 22-årige datters relation.

Luksuflden 2.png
Sofia forsøgte efter bedste evne at holde styr på sin mors forbrug af penge, og hun endte med at have lånt Mette et større beløb.

- Sofia har slettet den app, hun brugte til at tjekke min økonomi. Det er virkelig godt for både hende og mig. Og så afdrager jeg hver måned min gæld til hende med et lille beløb, fortæller Mette glad.

Programmets eksperter var også ude efter gældsplagede Mettes kat, som de ikke mente, hun havde råd til.

- Men hun er her endnu. Sofia har overtaget udgifterne til katten. Så snart jeg kan, betaler jeg selv, siger Mette, der trods de gode ting, der er kommet ud af deltagelsen af 'Luksusfælden', ikke ville melde sig, hvis hun kunne gøre det om i dag.

- Jeg føler mig ok behandlet, men det der med at komme på tv, havde jeg ikke lige overvejet. Det er slet ikke mig, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby