Luksusfælden: Kviklån for at få mad

Ungt par fra Dalmose kan slet ikke overskue deres økonomi - og gæld

Anja og Dennis har rod i økonomien.- Mildt sagt. (Foto: TV3)
Anja og Dennis har rod i økonomien.- Mildt sagt. (Foto: TV3)

- Vi har set langt værre tilfælde, men det ændrer ikke på, at for Jer er det en ret alvorlig situation.

Sådan lyder dommen fra Luksusfældens eksperter i aftenens udsendelse, hvor et ungt par fra Dalmose på Sydsjælland får deres miserable økonomi endevendt.

23-årige Dennis og to år ældre Anja bor til leje i en tidligere flygtningelejr ved siden af Anjas forældre, og de tror optimistisk, at de skylder 60.-70.000 kroner væk. Anja er på kontanthjælp efter at have været udsat for en bil-ulykke for fire år siden, der har givet hende piskesmæld og nedsat arbejdsevne, og det er derfor Dennis, der hiver hovedparten af indtægten i land.

Luksusfælden: Slaskerøv med penge

Men det er ikke nok.

Lavvande i kassen
Hver måned er der lavvande i kassen, og de må ty til dyre kviklån for overhovedet at få mad på bordet til sig selv og deres to et halvt år gamle datter.

Men gælden er nu af en helt anderledes størrelse, regner eksperterne, Carsten og Mette, ud. Parret skylder i stedet 170.000 kroner væk, og skal de blive gældfrie i overskuelig fremtid, skal der andre boller suppen.

Ekspert-Mette demonstrerer, hvor dyrt et kviklån er i forhold til at låne i banken. (Foto: DR3)
Ekspert-Mette demonstrerer, hvor dyrt et kviklån er i forhold til at låne i banken. (Foto: DR3)
 

Slut for Dennis med at bruge et par hundrede kroner om dagen 'på tanken', smøgerne skal samme vej, og Anja må droppe sine lyster med tøj-køb, make up og den slags, som også irriterer kæresten.

Dennis mener til gengæld, det er i orden, at han bruger penge. Det er jo ham, der tjener mest.

Den dyre hund
Men det er ikke gjort med disse tiltag, hvis der skal laves et budget med håb om at få pengene til at slå til.

Bilen skal ud, og det kommer den, Anja skal overveje, om hun skal satse på flexjob eller revalidering, og så er der spørgsmålet om hunden, Sheila, som koster tæt på 8.000 kroner om året til bl.a. træning og konkurrencer.

Luksusfælden: Lysner for Henriette

Mor i Luksusfælden: Jeg er træt af at skulle putte penge i jer

For de penge, parret bruger på hunden, kan de købe Barbie-dukker tre gange om ugen til datteren, to gange om året tage i Lalandia på ferie, eller hvert andet år snuppe en tur til Mallorca med alt betalt.

Hvad vælger Anja og Dennis, og kan eksperterne komme op med et realistisk budget, så de kan få styr på økonomien - og ikke mindst få afdraget deres gæld, så der er håb for fremtiden?

'Luksusfælden', TV3 i aften kl. 20.00