Annonce:
Annonce:

Nu kommer den: Droppet efter MeToo

Der er kommet afstand mellem virkelighedens verden og den nye satireserie 'Orkestret', som snart løber over skærmen

Nu får serien premiere efter den blev udskudt. Foto: Tobias Kobborg
Nu får serien premiere efter den blev udskudt. Foto: Tobias Kobborg
Annonce:
Følg Underholdning

Den 1. juli får DR's nye seriesatsning 'Orkestret' premiere.

Serien skulle oprindelig være blevet sendt sidste år. Men visse dele af handlingen - selv om der er tale om fiktion - kom for tæt på virkelighedens verden. Derfor besluttede DR at udskyde premieren.

Som en del af handlingen i den fiktive satireserie, er der personalestridigheder, sexisme og magtubalancer i det symfoniorkester, som serien centrerer sig om.

Seriens oprindelige premieredato faldt sammen med, at tidligere medlemmer af DR Pigekoret stod frem i Politiken og fortalte om seksuel chikane og krænkende adfærd under to tidligere chefdirigenter.

Hændelser, som også er blevet belyst i en advokatundersøgelse.

OVERBLIK: Anklager fra korsangere er undersøgt i månedsvis

Et grænseoverskridende miljø og en seksualiseret kultur.

Det er blandt de ord, tidligere sangere i DR Pigekoret har brugt til at beskrive deres tid i koret som teenagere eller unge kvinder.

Der er iværksat en undersøgelse af anklagerne. Onsdag aften bliver resultatet af den fremlagt af DR.

Læs nærmere om forløbet her:

* I april sætter DR gang i en ekstern advokatundersøgelse af DR Pigekoret. Det sker på baggrund af to henvendelser til kulturdirektør Henrik Bo Nielsen.

* Advokat vil fokusere på de centrale aktører i forhold til deres position, ansvar og ageren, lyder det.

* Den eksterne advokat har kontaktet tidligere medlemmer af pigekoret for at give dem mulighed for at bidrage til undersøgelsen. Det har de kunnet via mail frem til 1. juli. Korsangerne har også kunnet tage kontakt til DR.

* Mindst 120 tidligere korsangere har bidraget til undersøgelsen gennem indberetningsordningen. 'En lang række henvendelser omhandler de samme forhold og episoder', oplyser DR.

* I juni fortæller 12 tidligere sangere i pigekoret om deres oplevelser af et seksualiseret og grænseoverskridende miljø i perioden 2001-2010. På det tidspunkt var Michael Bojesen chefdirigent.

* Han afviser anklagerne, som han ikke kan genkende. Men han bekræfter, at han har krævet, at en 17-årig korsangers skriftlige klage skulle trækkes tilbage. Han har siden trukket sig som bestyrelsesleder i Statens Kunstfond.

* Siden har også andre tidligere korpiger stået frem og fortalt om indberetninger om upassende adfærd af seksuel karakter fra chefdirigent Tage Mortensen. Han stod i spidsen for pigekoret i 34 år frem til 2000.

* Tidligere DR-generaldirektør Christian S. Nissen har sagt, at Tage Mortensen blev fyret efter anklager fra korpigers forældre. Tidligere korpiger har anklaget DR for at være for længe om at reagere på klagerne.

* Der er omkring 50 medlemmer af DR Pigekoret. De er i alderen 15-22 år.

* 10. november bliver resultatet af undersøgelsen præsenteret på en pressebriefing. Det foregår hos DR. Det er generaldirektør Maria Rørbye Rønn og kulturdirektør Henrik Bo Nielsen, der deltager.

Kilder: Politiken, Ritzau, Berlingske, Ekstra Bladet, DR.

Emner om sexchikane og MeToo
Nu er der afstand nok til sammenfaldet, at serien kan få premiere.

Annonce:

Serien, der hedder 'Orkesteret', er ifølge Berlingske en satirisk serie af Adam Price, der handler om en 2. klarinettist spillet af Frederik Cilius, der drømmer om at stige i graderne, og som får ny souschef i form af Rasmus Bruun.

Serien tager i den forbindelse emner som MeToo og sexchikane op, mens der samtidig benyttes en 'grov tone'.

'Orkestret' er en komedie, som udspiller sig i og omkring et symfoniorkester befolket af musikere, som på én gang lider af storhedsvanvid og mindreværdskomplekser'.

'En samling glødende egoister, som skal underordne sig fællesskabet for at kunne frembringe den store lyd., skriver DR blandt andet om serien.

Frederik Cilius og Rasmus Bruun, der også danner duo i satireprogrammet 'Den korte radioavis', får selskab af Neel Rønholt, Emma Sehested Høeg og Caspar Phillipson i nogle af seriens øvrige roller.

'Orkestret' har premiere den 1. juli på DRTV og kan ses på DR1 hver fredag fra samme dato klokken 21.25.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør to af 'Bachelor'-kvinderne fortælle om hemmelige kys og skjulte scener i programmet. Lyt med i 'Der er brev!' herunder eller i din podcast-app

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: