Remee om kæmpe natklub-kiks: - Det var ikke lige efter bogen

- Det var sgu ikke lige efter bogen, siger Remee om udskydningen af åbningen af hans nye internationale natklub Arch

- Man kan jo altid være bagklog. Det helt simple er, at enten skulle man have lavet et mindre ambitiøst projekt, eller også skulle man have sat en anden åbningsdato, så længere er den jo ikke, siger Remee til Ekstra Bladet. (Foto: Mogens Flindt)
- Man kan jo altid være bagklog. Det helt simple er, at enten skulle man have lavet et mindre ambitiøst projekt, eller også skulle man have sat en anden åbningsdato, så længere er den jo ikke, siger Remee til Ekstra Bladet. (Foto: Mogens Flindt)

Den populære popmager Remee er grædefærdig efter, at åbningen af hans nye super-natklub Arch, der ligger i København, i går gik totalt i vasken.

Han havde inviteret internationale gæster fra over 20 forskellige lande, men i sidste øjeblik måtte han tage den svære beslutning at udskyde åbningen af den hypede natklub. Blot få timer før gæsterne skulle indfinde sig på klubben.

Ekstra Bladet har talt med hitmageren, der var meget ked af at måtte aflyse i sidste øjeblik.

- Ja, det var sgu ikke lige efter bogen, siger Remee, der forsøger at sætte ord på, hvad der helt konkret gik galt, da han måtte skuffe omkring 200 gæster.

- Det er et projekt, jeg har arbejdet på non stop i de sidste seks måneder. Og det er også gradvist blevet mere og mere kompliceret, fordi ambitionen er blevet større og større, lyder det fra popmageren.

Han fortæller, at der var en 'milliard' detaljer i projektet, og derfor var der meget, der kunne gå galt. Alt fra den mest komplicerede lyscomputer til dioder til kunstværker.

- Til 'verdens mindste natklub', kun til ti mennesker, der ligger inde i natklubben, hvor der er en champagne-automat, hvor du spiller fra din egen iPhone-dj-pult. Og så spiller du ned til ti B&O-høretelefoner, der hænger ned fra loftet, siger Remee.

Kysserum og narcissist-rum
Han fortæller, at der er kysserum, narcissist-rum, samtalerum, tagterrasse og 600 sommerfugle i loftet.

Problemet var imidlertid, at der ikke var nogen af de 200 gæster, der nåede at opleve disse lækkerier fredag aften.

- Udfordringen har simpelthen været nogle tekniske ting. Der har været nogle trucks (lastbiler red.) med nogle ting, der har været stuck (fastlåst red.) i tolden i seks dage i et eller andet land osv., siger Remee.

- Der har været en mand, der skulle lave nogle kodninger af nogle ting, som normalt tager seks dage, det skulle han lave på to dage, fortsætter han.

- Vi har arbejdet allesammen i 24 timer i døgnet i de sidste mange måneder, og til sidst kæmpede fysikken simpelthen imod den kæmpe ambition, vi havde.

Så kvart i otte i går aftes blev Remee kaldt over til en gennemgang, og der vidste de, at der var tre timer igen, til gæsterne skulle komme.

- Meget kunne være sket de sidste tre timer, men der måtte selv jeg erkende, at man kun er menneskelig. Og det var en meget, meget, meget svær beslutning, siger Remee.

- Burde du måske ikke have aflyst lidt før?

- Man kan jo altid være bagklog. Det helt simple er, at enten skulle man have lavet et mindre ambitiøst projekt, eller også skulle man have sat en anden åbningsdato, så længere er den jo ikke.

I stedet fortsatte gæsterne festen på Hotel Skt. Petri, hvor de startede med at spise, og gæster blev inviteret på cocktails.

- Vi fik jo lavet en fantastisk aften for folk alligevel, så på den måde har det jo vist sig at være en helt utrolig teambuilding.

Tabte penge
- Har der været styr på bevillinger og sådan noget?

- Ja. Det har ikke noget med sådan noget at gøre overhovedet. Det har noget at gøre med vores egen interne selvjustits. Vi havde jo virkelig glædet os til at vise det her til verden.

Hvad med økonomien? Mister du penge på det her?

- Det siger jo sig selv, at du har løbende omkostninger, når du har en masse mennesker ansat, og du bruger pengene i stedet for at tjene dem.

Men vi har jo hele tiden haft et budget til at åbne det her. Nu kom det så bare alle klubber i byen til gode. Det er den glade giver her, lyder det fra den danske popkonge.

Remee fortæller, at hans nye klub Arch åbner på næste fredag i stedet.

Remee førte 'Embrace' til guldet i dette års X Factor. Sejren kom bag på ham. Hør, hvad han sagde efter finalen her.

39 kommentarer
Vis kommentarer