Rocklegende siger endelig ja til 'Toppen af poppen'

Michael Falch er netop blevet afsløret som første deltager i TV 2-programmet

Michael Falch har efter mange års overvejelse sagt ja til at medvirke i 'Toppen af poppen'. Foto: Rasmus Flindt Petersen
Michael Falch har efter mange års overvejelse sagt ja til at medvirke i 'Toppen af poppen'. Foto: Rasmus Flindt Petersen

Til efteråret ruller syvende sæson af 'Toppen af poppen' over skærmen, men allerede nu løfter TV 2 sløret for årets første deltager.

Det drejer sig om 60-årige Michael Falch, der har været mange år om at sige ja til det populære program, hvor deltagerne skiftes til at fortolke hinandens musik.

- Det er ét af de længste tilløb til et ja, jeg nogensinde har taget. Jeg er så venligt blevet spurgt løbende siden sæson 1, men jeg har ikke følt mig mentalt klar til det der store menageri. Det bilder jeg mig så ind, at jeg er nu. Ærligt talt, så synes jeg også, at programmet er blevet konstant stærkere med årene. Det er blevet meget mere et musikprogram, fortæller han til Ekstra Bladet.

Forvandlet Michael Falch chokerer

De i alt syv deltagere - hvoraf resten endnu er hemmelige - starter optagelser i næste uge, og Falch glæder sig til at komme i gang.

- Det kribler i mig. Der kan også gå ild i gamle huse! Lige så langt væk jeg har følt mig fra den slags showbizz, ligeså glad har det gjort mig at nå frem til endelig at kunne sige ja. Jeg kender lidt til nogle af dem, jeg skal være på hold med, men jeg glæder mig til at lære dem bedre at kende, også som sangskrivere. Jeg tror rent faktisk, at det kan blive skide spændende på et menneskeligt plan. Jeg tror, at det kommer til at kunne gøre noget ved mig!, mener han.

Michael Falch slog igennem med bandet Malurt i 1970'erne, men blev for alvor kendt som solist i midten af 80'erne og 90'erne. Sideløbende med sin musikkarriere har han spillet skuespil og huskes måske især for 'Tarzan Mama Mia' og tv-serien 'Rejseholdet'.

I november udgav han albummet 'Pludselig alting samtidig', som Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo gav fire stjerner.

Falch er far til tre døtre - blandt andre sangerinden Mathilde Falch - med sin ekskone, som han blev skilt fra i 2006. I dag danner han par med familieterapeuten Anita Olsen.

Mathilde Falch har besejret farlig sygdom

Sjette sæson af 'Toppen af poppen'. Foto: Stine Tidsvilde
Sjette sæson af 'Toppen af poppen'. Foto: Stine Tidsvilde
 

Sidste år var det Peter A.G.,  og Ida Corr, Fallulah, Lau Højen fra Carpark North, Hanne Boel, Troels Gustavsen fra NOAH samt Kent Pedersen (Kenno) og Lasse Kramhøft (Pilfinger) fra duoen Djämes Braun seerne kunne opleve i 'Toppen af poppen'.

Den nye sæson med Michael Falch får premiere på TV 2 til efteråret.