Sofie Gråbøl skal spille dronning Marie i ny tv-serie

Der er tale om en stor international britisk tv-serie med titlen 'Gentleman Jack'

Soife Gråbøl glæder sig til at springe ud i rollen som den danske dronning Marie. (Foto: Mogens Flindt)
Soife Gråbøl glæder sig til at springe ud i rollen som den danske dronning Marie. (Foto: Mogens Flindt)

Sofie Gråbøl blev et kendt ansigt i Storbritannien, da hun spillede hovedrollen som vicekriminalkommissær Sarah Lund i den populære danske tv-serie 'Forbrydelsen', der blev et stort hit i Storbritannien.

Nu afsløres det, at Sofie Gråbøl har sagt ja til en rolle i den store internationale britiske tv-serie 'Gentleman Jack', hvor Sofie Gråbøl springer ud som den danske dronning Marie, der var dronning af Danmark fra 1808 til 1839. Dronning Marie blev den 31. juli 1790 gift med sin fætter den danske kronprins Frederik på Gottorp Slot.

Dronning Maries fulde navn var Marie Sophie Frederikke. Og hun var dronning af Danmark i hele 30 år indtil sin ægtemand Frederik 6' s død den 3. december 1839.

Den kommende tv-serie 'Gentleman Jack' udspiller sig i West Yorkshire i England i 1832 og er inspireret af den sande historie om Anne Lister, der spilles af Suranne Jones, der blandt andet er kendt fra BBC-serien 'Doctor Foster'.

Serien følger Annes forsøg på at give nyt liv til hjemmet Shibdhen Hall, som hun har arvet. Samtidig er det historien om en, ud fra datidens synsvinkel, kontroversiel kvinde, der ønsker at gifte sig med en anden kvinde.

Scener skal indspilles i København
Sofie Gråbøl, der skal spille Dronning Marie af Danmark i serien, udtaler følgende ifølge en pressemeddelelse fra HBO:

- Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at spille Dronning af Danmark i en helt ny serie af Sally Wainwright, kunne jeg ikke have sagt ja hurtigt nok. Jeg er meget begejstret for at byde Gentleman Jack-produktionen velkommen til København, hvor jeg skal indspille mine scener som Dronning Marie over for fantastiske Suranne Jones, siger Sofie Gråbøl.

'Gentleman Jack' består af 8 episoder og er instrueret af Sally Wainwright, Sarah Harding og Jennifer Perrott. Serien er en co-produktion mellem Lookout Point, BBC One og HBO. Og her i Danmark kan den ses på HBO Nordic i 2019.

Sofie Gråbøl skal medvirke i den britiske tv-serie 'Gentleman Jack'. (Foto: Mogens Flindt)
Sofie Gråbøl skal medvirke i den britiske tv-serie 'Gentleman Jack'. (Foto: Mogens Flindt)
 

1 af 2 Sofie Gråbøl skal medvirke i den britiske tv-serie 'Gentleman Jack'. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Soife Gråbøl glæder sig til at springe ud i rollen som den danske dronning Marie. (Foto: Mogens Flindt)
13 kommentarer
Vis kommentarer