Annonce:
Annonce:

Står frem med diagnose

Clara Toft Simonsen fortæller ærligt om sin diagnose ADHD, som hun fik konstateret for nylig

Clara Toft Simonsen har ikke altid haft det let. Foto: Anthon Unger
Clara Toft Simonsen har ikke altid haft det let. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning

Hun er en af Danmarks største unge popstjerner.

Hun synger, danser og skriver selv sine sange. Udadtil har Clara Toft Simonsen hele pakken for at være den perfekt popstjerne. Men bag facaden kæmper hun med en følelse af ikke at være god nok.

I mange år var Clara Toft Simonsen deprimeret og følte sig utilstrækkelig, derfor blev hun efter flere år med fuld fart på nødt til at stoppe op og mærke efter sin krop.

En tur til lægen tilbage i 2020 blev et wake up call for Clara Toft Simonsen. Hun troede, hun skulle hente pille mod depression, men i stedet blev hun henvist til en psykiater, hvor hun fik diagnosticeret ADHD.

- Jeg har en hjerne, som meget nemt bliver overvældet og overstimuleret. Hvis jeg for eksempel har været til et award show eller et andet event i musikbranchen, så ved jeg, at jeg typisk skal have en del dag til bare at ligge i min seng dagen efter, siger Clara til Berlingske.

Annonce:

Selvom Clara Toft Simonsen først fik stillet diagnosen i en alder af 20 år, har hun ventet på den hele livet, derfor var det også en følelse af lettelse, der gik gennem hendes krop, da hun fik beskeden.

Hun fortæller blandt andet, at hun har lært at være mere tilgivende over for sig selv, og derfor ikke slår sig selv i hovedet, hvis hun laver fejl.

Hvad er ADHD?

ADHD (Attention Deficit/hyperactivity Disorder) er en forstyrrelse karakteriseret ved tre kernesymptomer: opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet

ADHD er en udviklingsforstyrrelse (medfødt lidelse), og symptomerne viser sig før 7 års alderen og vedvarer hos en del op i voksenårene

Forstyrrelsen er den hyppigste psykiatriske diagnose hos børn og unge

Behandlingen består i lette tilfælde af undervisning og vejledning af forældrene samt hensyntagende skoleundervisning; men i de mellem til sværere tilfælde er der god effekt af centralstimulerende medicin (methylphenidat)

Kilde: Sundhed.dk

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Asbjørn Nielsen og Jeppe Bøg Risager lavede flere ting, der var så vilde, at det blev klippet ud af 'Ex on the beach'. Hør hvilke i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: