Luksusfælden: Det lysner langsomt

Kasper fra Hillerød bor stadig i sin dyre lejlighed, men han har fået arbejde, så nu er der bedre råd til at have den

Kasper fik stress-faktor fjernet af TV3-eksperternes granskning af hans økonomi. (Foto: TV3)
Kasper fik stress-faktor fjernet af TV3-eksperternes granskning af hans økonomi. (Foto: TV3)
Følg Underholdning

Det lysner langsomt for Kasper fra aftenens 'Luksusfælden'. Han har fået arbejde som IT-tekniker, og det har selvfølgelig givet indkomsten et boost i forhold til den kontanthjælp, han modtog som arbejdsløs, da TV3-eksperterne, Jan og Carsten, kiggede kritisk på hans økonomi.

- Selvfølgelig er det ikke en optimal løn i forhold til min gæld og øvrige udgifter, men dag for dag går det fremad, og jeg har også betalt mine såkaldte mobil-regninger ud, og to andre lån er også lige på grænsen til at være betalt ud, siger Kasper.

Hans problem har især været en alt for høj husleje i forhold til sin indtægt som kontanthjælps-modtager, og så har børne-bidrag til hans tre børn, der bor med eks-kæresten, også tæret alvorligt på økonomien.

Skal stå på egne ben
Heldigvis har han haft en velhavende far, som har spyttet i kassen, når det kneb, men det er slut nu.

Kasper skal - med hans bror Claus' ord i programmet - lære at tage ansvar for sin egen økonomi og ikke komme 'som et lille barn og hive i fars bukseben', som han siger i programmet.

Det er TV3-eksperterne enige i, og de to første punkter, der skal udryddes for, at det kan ske, er den dyre husleje og den beskedne indtægt.

Kasper og storebror Claus. (Foto: TV3)
Kasper og storebror Claus. (Foto: TV3)
 

Han skal med andre ord finde en billigere lejlighed - og finde et job.

Punkt to fik han selv til at gå i opfyldelse, efter at udsendelsen var optaget.

Nej til den et-værelses
Til gengæld bor han stadig i den halv-dyre lejlighed i et nyt bolig-kompleks, som han blev kraftigt opfordret til at afvikle.

Eksperterne fandt oven i købet en et-værelses lejlighed, der var til at betale for hans indkomst.

Men det tiltalte nu ikke Kasper, og han bor stadig, hvor han boede i programmet.

- Der var ikke en gang plads til børnenes senge i den et-værelses, vi skulle sove i lag oven på hinanden, og det har jeg ikke lyst til at byde dem, når de er hos mig hver 14. dag.

- Men sagen er vel, om du har råd til at beholde den store lejlighed?

- På intet tidspunkt har jeg været bagud med huslejen. Den bliver betalt til tiden, og nu, da jeg har fået arbejde, bliver der da også lidt i overskud, så jeg har råd til at købe mad og afdrage noget af min gæld.

- Det løber rundt, langsomt, men det løber rundt.

Fars penge ikke til mig
- Så ikke noget med at ringe til far og bede om en håndsrækning?

- Nej, nej! Det gjorde sådan set heller ikke før, ud over nogle enkelte gange, hvor det brændte på, og de truede med at slukke for strømmen. Men de 29.000 kroner, som programmet gav indtryk af, at min far havde hjulpet med i løbet af de sidste 12 måneder, er ikke gået til mig som sådan.

- De 6.-7.000 kroner er gået til husleje, og 12.-14.000 er gået til gaver til jul og fødselsdage til mig og børnene, hans børnebørn. Så kun de sidste 5.-8.000 kr. har jeg fået til at leve for. Vi taler i snit om 5-800 kr., jeg har fået i hjælp om måneden.

- Der er ikke tale om, at jeg har ringet og så fået 30.000 kroner ind på kontoen.

Stress-faktor fjernet
Sideløbende med arbejdet læser Kasper også enkeltfag HG (handelsgrundskole), og han regner med at være uddannet som salgsassistent til næste år.

- Jeg tog det som en oplevelse at være med i 'Luksusfælden', og det har faktisk hjulpet. Det har fjernet en stress-faktor hos mig ved, at der er blevet ryddet op i min økonomi, og at jeg nu ved, hvem det er, jeg skylder penge - og hvor meget.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind