Her er opskriften: Sådan bliver du realitystjerne

Din udstråling er billetten til succes. Sådan lyder et af de gennemgående råd, du får, hvis du læser bogen, 'Sådan bliver du realitystjerne'

Her er de nye 'Paradise Hotel'-deltagere, som kommer på skærmen i  2016. (Foto: Anthon Unger)
Her er de nye 'Paradise Hotel'-deltagere, som kommer på skærmen i 2016. (Foto: Anthon Unger)

Du er for lækker til love, indbegrebet af paradis, født til at betræde den røde løber med bunker af paparazzi hængende i dine sponsorerede designerklæder.

Problemet er bare, at du er den eneste, der ved det. Her er et par fif til, hvordan du får spredt budskabet.

I en ny bog skrevet af MetteMaje Sofia Skøtt samt Maja Skov Vang får du en udtømmende gennemgang af vejen til berømmelse i realitygenren.

Faldgruber
I de indledende kapitler er der gjort meget ud af at belyse faldgruberne i det celebre miljø, og psykolog Ulla Dyrløv, der beskæftiger sig med tv-produktioner, beskriver blandt andet den tomhed, mange oplever, når kameraet slukker:

- Når opmærksomheden forsvinder, får mange nærmest abstinenser. De føler en tomhed og en rastløshed, og det er faktisk helt naturligt, og noget som de fleste af os kan kende fra vores eget liv.

Opmærksomheden er som narko
Ulla beskriver opmærksomheden som et narkotikum, og fraråder deltagerne at melde sig til nye programmer, så snart lysten kommer snigende, fordi det er usundt og meget skadeligt.

Paradise-Pernille overfaldet på bytur i Skagen

Pernille fra 'Paradise Hotel' 2012 deltog efterfølgende i programmet 'Selvoptaget', der handlede om livet efter reality-tv. (Foto: koncern TV/DR)
Pernille fra 'Paradise Hotel' 2012 deltog efterfølgende i programmet 'Selvoptaget', der handlede om livet efter reality-tv. (Foto: koncern TV/DR)

Engang Dumme-Pernille fra 'Paradise Hotel'. Nu får hun studenterhuen

Når det så er nævnt, er der i de følgende kapitler givet masser af plads til de råd, der guider dig på rejsen fra kuk-kasse-kigger til kigget-på-i-kuk-kassen. Det er både eksperter, castere og realitydeltagere, der giver deres besyv med, og et af de gennemgående temaer er din udstråling og person.

Der bliver lagt vægt på, at du skal være dig selv, fordi det vil være stort set umuligt at opretholde en facade i et længerevarende forløb som for eksempel 'Paradise Hotel'. Dermed ikke sagt, at du bare skal komme dumpende med dit ønske om at blive set. Det er essentielt, at du fremhæver det, der gør dig til noget særligt, og måske ligefrem skaber en tv-karakter ud af dine egenskaber.

Gustav skrev replikker ned, inden han var med med i 'Dagens Mand' i 2008. (Foto: Jakob Mydtskov/TV2)
Gustav skrev replikker ned, inden han var med med i 'Dagens Mand' i 2008. (Foto: Jakob Mydtskov/TV2)

Vild forvandling: Så meget har Gustavs ansigt kostet

En af dem, der drysser lidt af sit stjernestøv på siderne i bogen 'Sådan bliver du realitystjerne', er Gustav Salinas, der første gang gjorde sig bemærket i 'Dagens Mand' i 2008'. Han har gjort en dyd ud af at forberede sig til castings så vel som de programmer, han deltager i. Desuden er han yderst aktiv på de sociale medier og mingler på den røde løber, så snart chancen byder sig.

Allerede inden Gustav besluttede sig for at gå til casting på 'Dagens Mand', havde han bestemt sig for at gøre en karriere ud af at lave tv og gjorde sig derfor meget umage med at skille sig ud. Som deltager i det alternative datingprogram, blev hans ansigt for første gang eksponeret på landsdækkende tv, og han er her stadig som en af de få.

- Jeg gik straks i gang med at forberede alt det praktiske, for jeg havde en ret præcis idé om, hvordan jeg skulle se ud. Jeg tog en masse sol, men det var ikke nok. Jeg brugte så meget selvbruner, at jeg til sidst var helt orange. Og så fik jeg købt den dyre Burberry-skjorte, som jeg gerne ville have på. Og jeg skrev et par oneliners. Altså nogle bitchy kommentarer jeg kunne fyre af undervejs. Noget, som jeg var sikker på, ville kunne give et par billige grin. Da dagen endelig kom, hvor vi skulle optage, var jeg helt klar, siger Gustav i bogen.

Eller mere præcist sagde Gustav det faktisk i sin selvbiografi 'Gustav - mit sande jeg', skrevet af journalist Nikolaj Vraa, som udgav bogen på Bogkompagniet i 2014.

Gustavs første gang var katastrofal

Det er ikke nødvendigt at være nøgen
Det første sted du skal vise dit værd, er selv sagt til audition. Men mange af de klicheer, man forestiller sig er billetten til berømmelse, er ikke nødvendigvis vejen frem. Nogen gange tværtimod.

I bogen fortæller Marie Meisingset, der blandt andet har catset til 'Fristet', 'Singleliv' og 'Gift ved første blik':

- Hvis der står ti deltagere og smider tøjet, fordi andre gør det, kan det også være en fordel, at du står fast på, at du ikke vil smide tøjet, fortæller hun.

De egenskaber, alle castere kigger efter, og som de ser som en fordel, er at være anderledes, ikke at være for selvbevidst, at turde sige sin mening og ikke være bange for at være egoistisk og træffe valg på andres bekostning.

Reality-stjernens live-afsløring: Jeg var dig utro, skat

Bogen, der er udgivet af Byens Forlag i fredags, minder i øvrigt kommende realitydeltagere om, at det er de færreste, der opnår vedvarende stjernestatus. Derfor er det vigtigt, at nyde det så længe det varer, og så skal du holde fast i de ting, der optager dig inden programmet, så du kan vende tilbage, når stjernestunden er ovre.

Så ufedt er det at være reality-stjerne

Bogen udkom på Byens Forlag den 4. december 2015.

Sidney Lee er den realitydeltager i Danmark, der har været med i flest forskellige realityprogrammer. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Sidney Lee er den realitydeltager i Danmark, der har været med i flest forskellige realityprogrammer. (Foto: Thomas Lekfeldt)
 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.