Luksus-eksperter kom for tidligt

'Luksusfælden': Parret fra i aften klarer sig rigtigt godt, siger de

Eksperterne i 'Luksusfælden', Mette Reissmann og Carsten Linnemann, fik lidt af et chok, da de kom på genbesøg efter seks uger hos aftenens par, Julie og Daniel fra Næstved.

Her sad 21-årige Julie pludselig med rødt, ekstension-langt hår, og det var netop, hvad der var blevet aftalt nogle uger i forvejen, at der absolut ikke skulle bruges penge på, hvis der skulle gøres håb om at forbedre parrets elendige økonomi.

Ydermere blev det fastslået, at hun havde brugt 13.000 kroner til ingenting, som med fordel kunne være blevet brugt til at afdrage på kæmpe-gælden, som har rundet 300.000 kroner til 41 forskellige kreditorer - bl.a. mange til den nærmeste familie.

- Har I overhovedet lært noget, spurgte de rystede eksperter, som ikke lagde skjul på, at parret ikke fortjente den gave, som der er tradition for, at TV3 giver til sidst i programmerne som anerkendelse for de anstrengelser, de fleste medvirkende gør sig for at overholde de budgetter, der bliver lagt.

Gaven var på knapt halvdelen af de 15.000 kroner, Daniels farfar havde lånt parret. Men eksperterne ville selv tage ud til farfaderen med pengene.

For at sikre sig, at Daniel og Julie ikke bare klattede dem væk på sig selv, lød begrundelsen.

 

Det går godt
Det er godt en måned siden, besøget fandt sted, og Julie er noget ked af det indtryk, parret efterlod.

- De aftaler, vi har lavet, var fra 1. februar, og de kom på besøg den 7. januar, så de kunne slet ikke se på vores konti, at vi godt kan klare det. De skulle have ventet til denne måned, hvor aftalerne med kreditorerne er trådt i kraft.

- Så det har kun fungeret i en måned?

- Ja, men det går rigtigt godt. Og hver gang, vi får en rudekuvert ind ad døren, sætter vi os ned og kigger på dem og får lavet aftaler. I stedet for bare at lægge dem i skuffen og ignorere dem.

Par på økonomisk kamikaze-ridt

Joy fra Luksusfælden: - Jeg håber på en ny bolig

Luksusfælden: Fødte anden datter

- Så det er super, der er kommet styr på det.

Slut med at klatte
- Og i klatter ikke pengene væk på tatoveringer og hår-ekstensions?

- Nej, det er slut med det. Vi tænker virkelig meget over, hvad vi bruger penge på, og faktisk har vi overskud på vores mad-budget.

- Og Mathias får madpakke med i vuggestuen?

- Så mange har hetzet på os, fordi han ikke har fået madpakke med to gange. Jeg siger ikke, at det er i orden, det er det IKKE, men jeg har stået i den situation at være flyttet fra min eks-kæreste og skulle have styr på alt muligt.

- Men det er ikke fordi, vi ikke har haft råd til mad. Dre har været tale om, at vi har været sultne om aftenen og måske spist det sidste stykke rugbrød, og så har Netto været lukket, så vi ikke har kunnet købe noget nyt. Men jeg skal ikke komme med undskyldninger. Det er selvfølgelig en kæmpe-fejl fra vores side.

- Hvad med arbejde, rygning og bilen?

- Ryge gør vi ikke mere, og bilen er blevet skrottet. Daniel har søgt 11 stillinger, men han  har jo en tatovering på halsen, og det er de ikke så vilde med. Så han har ikke fået nogen af dem. Jeg selv er begyndt som maler på grundforløbet. Det er jeg superglad for, og så håber jeg at kunne komme i uddannelse som maler.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.