Luksusfælden: Gældsplaget par skrider

Henrik og Henriette fra Stenløse kan ikke overskue at konfrontere hans far med gammel gæld

Henrik og Henriette vil ikke være med længere. (Foto: TV3)
Henrik og Henriette vil ikke være med længere. (Foto: TV3)

- Hold da kæft. Tak for kaffe.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra parret Henrik og Henriette fra Stenløse, da de ser mængden af lån optaget siden 2006 hænge frit fremme på en tøjsnor.

Det oprindelige lån til at købe en trediedel af det hus, de deler med Henriettes forældre og hendes bror, beløb sig til 685.000 kr. Nu er det med en række kviklån - i hovedsagen optaget for at afdrage anden gæld - til 1.778.000 kr.

Parret, der hhv. er postansat og sygemeldt, er med andre grueligt på spanden - så meget, at de endda har set sig nødsaget til at melde deres syv-årige datter, Rosa, ud af fritidsordningen efter skole, og det er hun meget ked af.

Røvrendt af forældrene
En del af gælden stammer fra et fuge-firma, Henrik i sin tid havde med sin far, mens moderen stod for bogholderiet.

Det var hun ikke så god til, viste det sig, og firmaet endte med en stor skattegæld, som Henrik i dag står alene om, eftersom han på et tidspunkt blev overført som ene-ejer.

Barbara, Kristina, Carsten og Jan kigger på Kristinas elendige økonomi. (Foto: TV3) New Articles Luksusfælden: Har det stadig skidt

Gælden tynger hårdt - også mentalt, fordi han føler sig røvrendt af forældrene, men ikke har lyst til at konfrontere dem med sagen.

Men det forlanger program-eksperten Carsten ikke desto mindre, at han skal gøre. Han skal enten ringe til dem her og nu, mens han hører på det, eller også skal de sammen køre ud til forældrene dagen efter - og så skal Carsten nok sidde og vente ude i bilen, mens Henrik fremfører sit ærinde, der er, at de må påtage sig ansvaret for halvdelen af skattegælden.

De halshugger os

- Dér døde forholdet. De halshugger os, lyder Henriettes reaktion, da Henrik beretter om udsigten til at mødet.

Parret havde ellers erklæret sig villige til at gå meget langt for at få styr på den kuldslåede økonomi. Henrik klipper som noget af det første en række forbrugskort over, en række abonnementer - bl.a. på boxershort, der gør, at Henrik får tilsendt to par underbukser hver anden måned - bliver skrottet (i hvert fald på tv), og de erklærer sig også villige til at sælge campingvognen (dem står der tre af i indkørslen, en til hver familie).

Janne og Alex kan se frEm til at være gældfrie om nogle ganske få år. (Foto: tv3) TV3-reality Luksusfælden: Det går fantastisk

Men at Henrik skal opsøge forældrene og fortælle dem, at de har sendt lorten videre til ham - det magter han ikke, og resultatet er, at parret dropper samarbejdet med 'Luksusfælden'.

Se, hvordan det sker i aften.

Luksusfælden på TV3 i aften kl. 20.00

86 kommentarer
Vis kommentarer