Luksusfælden: Gør du grin med os?

Nana er så god til at bruge penge, at hun næsten skulle have løn for det, siger vennen i aftenens program

Efter endt arbejde hos frisøren. Vennen Jesper og ekspert-Mette er tilfredse. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)
Efter endt arbejde hos frisøren. Vennen Jesper og ekspert-Mette er tilfredse. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)

- Jeg er nødt til at spørge dig: Gør du grin med Mette og mig?

Det er nogle lettere rystede eksperter i 'Luksusfælden', der i aften konfronterer 25-årige Nana fra Amager med hendes eksorbitante forbrug - for lånte penge, vel at mærke.

Hun har et deltids-job med såre beskeden indtægt, men bruger penge, så man skulle tro, de hang på træerne - lige til at pille ned og spendere hurtigere, end hun får fat i dem.

- Jeg elsker at bruge penge og kunne snildt shoppe for en million om dagen, indrømmer Nana.

Og vennen, Casper, udtrykker det på denne måde:

- Hun er rigtig god til at bruge penge, hun burde næsten få løn for det.

'Fucking spark i røven'
Men sådan spiller klaveret jo ikke. I stedet optager hun lån på lån og smider rudekuverterne uåbnede væk, når de dumper ind ad brevsprækken i den lille hybel på Amager.

Bare indenfor det seneste år har hun lånt 260.000 kroner - og brugt dem på ingenting. Det vil sige tøj, bryster, læber, hår-extensions, make up og den slags ting.

Hos ægteparret Anette og Rex fra Fyn var kassen altid tom, og de meldte sig derfor til 'Luksusfælden'. (Foto: TV 3) TV Sådan går det Rex fra Luksusfælden

Dennis og Anja er blevet forældre, siden de deltog i 'Luksusfælden', men Dennis ser kun sin nyfødte datter i weekenden, fordi han arbejder ude i hverdagene for at betale sin gæld af. (Foto: TV 3) TV Sådan går det Dennis fra Luksusfælden

Nana giver genem udsendelsen gang på gang udtryk for, at hun er i 'chok', 'flov', 'skammer sig' og trænger til et 'fucking spark i røven'.

Nana ved frisøren. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)
Nana ved frisøren. (Foto: Heidi Maxmilling/TV3)
 

I dag skylder hun 385.000 kroner væk - det var 125.000 kr. for et år siden - og Carsten og Mette lægger ikke skjul, at det har været noget af det sværeste hidtil i deres tid på 'Luksusfælden' at lave et realistisk budget for Nana.

For et af problemerne har været, at kreditorerne ikke har vist sig indstillede på at lempe på vilkårerne for tilbagebetalingen af lån på grund af hendes alder.

Livsstilen skal ændres
Hun har mange år på arbejdsmarkedet foran sig til at tjene penge, har svaret lydt, når Carsten har ringet rundt.

Men det er hele Nanas livsstill, der skal laves om. Monster-forbruget skal væk, ikke mindst pengene til hår-extensions, som hun får lavet hver anden måned til 2.000 kroner pr. gang. Så som et signal bliver hun sendt til frisøren for at få klippet det blondine-farvede, lange hår.

Lone fra Vallensbæk fik afslag på sin gældssanering. (Foto: TV 3) TV Sådan går det Lone fra Luksusfælden

Er Nana indstillet på de nye tider med stramt budget? Det går i hvert fald ikke for godt den første måned, inden eksperterne vender tilbage for at høre, hvordan det går. Hun må bruge 1.100 kroner på 'diverse'-posten, men har allerede brugt 1.400 kr. den 7. i måneden, bl.la. til en ny kjole. Hvordan skal hun klare resten af måneden med kun et par hundrede kroner tilbage i tegnebogen?

'Luksusfælden', TV 3, i aften kl. 20.00

161 kommentarer
Vis kommentarer