Luksusfælden: Huset en forbandelse

Især John fra Svinø har det økonomisk hårdt efter en skilsmisse fra Linea

John og Linea med 'eksperterne', Jan og Mette, og den lokale ejendomsmægler, der sætter salgspris på huset. (Foto: TV3)
John og Linea med 'eksperterne', Jan og Mette, og den lokale ejendomsmægler, der sætter salgspris på huset. (Foto: TV3)
Følg Underholdning

'Luksusfælden' er i aften havnet i Svinø udenfor Næstved, hvor overkonstabel i hæren, John Christensen, indtil for syv måneder siden boede i et ejet hus sammen med sin kone, Linea Mejsner Stampe.

Efter skilsmissen valgte John at blive boende i huset - og det er ved at kvæle hans økonomi.

- Det er forbandelsen, der hænger over os, siger eks-konen.

- Når alt er betalt, har jeg kun 500 kr. tilbage om måneden at leve for, klager John i et videoklip, som eksperterne, Jan og Mette, kigger på.

Luksusfælden: Skylder 1,2 mio. væk

Han er på grænsen til en depression, tilstår han, og både han og eks-konen er enige om, at han ikke har været den samme, glade person, siden han vendte tilbage fra en udsending til Afghanistan.

 

Psykolog har John dog ikke længere råd til at gå til, og økonomien er i det hele taget så slem, at han må lukke for varmen i huset om vinteren, selvom han har parrets to børn halvdelen af tiden.

Bitter eks-kone
Der er nok at tage fat på for Jan og Mette, men noget af det første, de finder ud af, er, at den med de 500 kr. om måneden vist ikke passer helt.

Da de gennemgår, hvad han har brugt af penge siden skilsmissen, finder de, at han månedligt har haft 4.100 kr. til sig selv, men hovedparten er forsvundet i kontant-hævninger, tank-besøg, kaserne-spisning osv.

Luksusfælden: Sat under administration af kæresten

John indrømmer, at han har været på nippet af en depression, mens Linea ikke rigtigt kan se, at han har det specielt hårdt. (Foto: TV3)
John indrømmer, at han har været på nippet af en depression, mens Linea ikke rigtigt kan se, at han har det specielt hårdt. (Foto: TV3)
 

Det er Linea ikke vild med at høre.

- Jeg bliver ked at at høre, at jeg har måttet spare så meget, for at han har kunnet leve, som han gør, lyder det bittert.

Parret aftalte ved skilsmissen, at John skulle betale alt vedrørende huset. Så ville Linea til gengæld klare afdragene på forbrugsgælden. Institutionspladser til børnene skulle de deles om, selvom børnene har adresse hos moderen, så hun også får alle børnebidragene fra kommunen.

Linea skrider
En aftale, der bestemt ikke var til Johns fordel. Og da Mette skal til at gennemgå det, skrider Linea. Hun vil ikke udstilles som grådig - og først lidt samtaler med John får hende tilbage igen.

De bliver så enige om en ordning, der sparer John for 900 kr. om måneden.

Luksus-eksperter kom for tidligt

Men uanset hvad, så skal huset sælges. En mægler tilkaldes og foreslår en salgspris, der vil efterlade parret med et større underskud, som banken dog er villig til at 'æde', hvis visse betingelser opfyldes.

Det er dog ikke ensbetydende med, at huset så bare bliver solgt, og da udsendelsen slutter, bor John der stadig - omend med mere mod på fremtiden, end han havde, da programmet dukkede op.

Linea synes hun bliver udstillet, derfor trækker hun sig fra optagelserne. John går derfor hun og snakker med hende.

'Luksusfælden' på TV3 i aften kl. 20.00

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind