Luksusfælden: Skylder ven 77.000 kr.

Men det er bare en del af Kim og Karinas gæld, der løber op i mere end en halv million kroner

Kim og Karina har fået deres at se til. (Foto: TV3)
Kim og Karina har fået deres at se til. (Foto: TV3)

- Kim og Karina snakker og snakker, men de handler ikke, siger den ene af 'Luksusfælden's eksperter, Carsten, om aftenens deltagere i programmet.

Parret er mildest talt på røven med en gæld, der viser sig at løbe op i over en halv million kroner - der i blandt godt 120.000kroner til venner og familie, der selv har lånt penge, for at Kim og Karina kan låne dem.

Det er f.eks. tilfældet med Kims 'gode ven', der for to år siden lånte ham 70.000 kroner til indskud og møbler til den 5-værelses lejlighed, de nu bor i i Hundige. Lånet er siden med renter steget til 77.000 kr., men vennen har ikke set 'et bøjet søm' i afdrag, og nu står han selv at skal bruge pengene.

Men det er langt fra det eneste problem, Kim og Karina har.

Arbejdsløs på femte år
Karina er arbejdsløs på femte år og har ikke gjort alverden for at skaffe sig et job. Den manglende indtægt har ført til, at Kim gambler på nettet, når der er lavvande i kassen sidst på måneden.

Parret mener, det går sådan lige op med hensyn til indsatser og gevinster, men den vildfarelse får den anden ekspert, Mette, dem nu hurtigt ud af.

Eksoperterne, Mette og Carsten, skærer den bedrøvelige tilstand ud i pap for aftenens deltagere. (Foto: TV3)
Eksoperterne, Mette og Carsten, skærer den bedrøvelige tilstand ud i pap for aftenens deltagere. (Foto: TV3)
 

Der er fem sammenbragte børn i husholdningen, når alle er samlet. Men det er de kun seks dage om måneden, så der kan også stilles spørgsmålstegn ved, om de har behov for en dyr, 5-værelses lejlighed, hvor der i øvrigt er hele fire fladskærme placeret rundt omkring.

Endelig ryger parret hver omkring en pakke smøger om dagen - eller en udgift på 2.000 kroner om måneden.

Familien har levet et sandt ferie-liv, indtil den økonomiske virkelighed gik op for dem. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Det kører for Patrick

41-årige Michael og 35-årige Rikke skal have styr på økonomien. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Slaskerøv med penge

Penge, der istedet kunne være brugt på at afdrage gæld - ellers sikre Karinas datter fra et tidligere forhold den SFO-plads, som de har trukket hende ud af, fordi der ikke var råd.

Oven i hatten har de en et-årig søn, der snart skal i vuggestue, hvis altså de har pengene til det.

Lej værelse ud
Der skal gang i regnemaskinen for at få budgettet til at gå op.

Først og fremmest skal Karina have et job. Første forsøg mislykkes. Og så skal der barberes ned på bolig-posten, enten til en billigere lejlighed, alternativt skal de leje et værelse ud, og det er de bestemt ikke meget for.

Henriete bruger for mange penge på Patrick og hans søster, Michaela. (Foto: TV3) TV3-reality Luksusfælden: Føler mig som en fiasko

Men Carsten skærer problemet ud i pap.

'Enten gør I ikke noget og er først gældfrie om 30 år. Eller også følger I vores retningslinjer og kan være ude af gælden i løbet af seks et halvt år.

Se, hvad parret foretrækker.

TV3 i aften kl. 20.00