Luksusfælden: Vi bliver udstillet

Aftenens deltagere synes, der blev sagt usandheder om deres økonomi i programmmet

Kim og Karina er ikke tilfreds med Mette og Carstens arbejde. (Foto: TV3)
Kim og Karina er ikke tilfreds med Mette og Carstens arbejde. (Foto: TV3)

Luksusfælden: Skylder ven 77.000 kr.

Aftenens deltagere i 'Luksusfælden', Karina Flindt og Kim Palle Lauritsen fra Hundige, er langt fra tilfredse med den måde, parret og deres økonomi blev udstillet på i programmet.

- Sandheden er en anden, end den der kom frem. Det hed sig, at Karinas datter var blevet taget ud af SFO, fordi vi havde spillet pengene op på internettet. Det er ikke korrekt. De penge, der blev spillet for, har aldrig været en del af vores budget.

- Desuden hed det, at vi havde brugt mere end 10.000 kroner om måneden til mad. Så havde vi i hvert fald levet godt. Men de havde glemt at fortælle, at det så også var til babymad, bleer, tøj og sko, alle dagligvare.

- Vi blev udstillet som om, vi slet ikke havde styr på noget som helst.

Luksusfælden: Kviklån for at få mad

- Vi tilmeldte os, fordi vi ikke selv havde kunnet få aftaler med vores kreditorer, og så havde vi hørt, at 'Luksusfælden' kunne nogle ting. Det kunne de så heller ikke. Vi har fået én rente ned, vores bank-rente. Det var det. Men vi har også nogle andre kreditorer, dem kunne de ikke gøre noget ved, siger Kim Palle Lauritsen.

 

Karina søger job
- Det med, at I vil være gældfrie om seks et halvt år, det passer måske heller ikke?

- Jo, når Karina får et job, så passer det.

- Det har hun altså ikke fået endnu?

- Næh, hun kæmper. Hun har vel sendt omkring 60 ansøgninger indtil videre. Eksperterne sagde, at hvis vi skulle have styr på økonomien, så skulle Karina have et job, vi skulle have en mindre lejlighed eller i værste fald udleje et værelse. Det er jo ikke realistisk. Det kan man jo ikke bare få eller gøre med et knips i fingrene.

Luksusfælden: Er vi for sent på den?

- Vi har fået en mindre lejlighed fra 1. december, en fire-værelses på 117 kvm. her i området, som vi sparer minimum 1200 kroner på om måneden. Det er et fremskridt. Så har jeg arbejdet ekstra, men jo mere, jeg tjener, des mindre får Karina udbetalt, fordi der en 'gensidig forsørgerpligt', så det er begrænset, hvad det hjælper.

Uden præmie
- Til sidst plejer man også at få en præmie, fordi man har gjort det godt. Det har vi ikke fået, selvom vi sparede 3200 kroner den første måned i forhold til det budget, de havde lagt. Og fra dag et stoppede vi med at ryge. Det syntes TV3 så åbenbart ikke var godt nok. Men det er blevet ændret, så vi nu får 10.000 kroner kontant til hjælp til indskuddet på den nye lejlighed.

Luksusfælden: Gældsplaget par skrider

- Det er da pænt nok, men vi synes bare, det er for dårligt, når man ser på andre deltagere, der absolut ikke opfylder kravene og alligevel får en præmie, og at vi så ikke gør det.

- Hvad med ham din ven. Er I begyndt at afdrage de 77.000 kroner til ham?

- Det har vi en klar aftale med ham om, at så snart Karina får et arbejde, så begynder vi på det. Her er programmet også ude med usandheder. De siger, hun ikke har arbejdet siden 2010. Det er siden 2013. Tre år er trods alt en forskel.

- Sådan overordnet. Hvordan går det så?

- Det går faktisk godt. Vi har trods alt fået noget ud af at være med. En anden måde at bruge vores penge på, og vi har fået en ny lejlighed. Og Karina søger job på livet løs. På den ene måde har vi fået noget ud af det, på den anden har vi overhovedet ikke.