Realitydeltager dømt for at slå tre tænder ud på offer

'Bikini Island'-Wetter skal i fængsel for at slå 'Robinson'-Daniel efter Reality Awards

Kasper Wettergreen er dømt til fængsel, men han ankede dommen på stedet. Foto: Stine Tidsvilde
Kasper Wettergreen er dømt til fængsel, men han ankede dommen på stedet. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Underholdning

Med dommerstemmerne to mod én fik Kasper Wettergreen en dom på 60 dages fængsel klokken 12 i dag.

Forud for domsafsigelsen var der ført to vidner - en for anklageren og en for forsvaret - som hver især gav deres version af episoden, der fandt sted på diskotek Billy Booze efter Reality Awards den 26. januar i år.

Reality-deltagere mødes i retten: Tiltalt for at slå tænder ud

Dengang fik Daniel Andersen fra sidste års 'Robinson Ekspedition' slået tre tænder ud, da han fik en knytnæve i hovedet. Og det var Kasper Wettergreen - kendt som Wetter fra sidste års realityserie, 'Bikini Island', der blev tiltalt i sagen.

Hævder sin uskyld
Kasper Wettergreen har hele tiden hævdet sin uskyld, og både ved det foregående retsmøde i maj og igen i dag forsøgte forsvarer Michael Steffensen at så tvivl om, at det var Wetter, der havde slået Daniel.

Blandt andet førte forsvaret et vidne - en ansat fra Billy Booze, som forklarede, at hun med sikkerhed kunne sige, at Wetter ikke var i nærheden af Daniel, da han landede foran hendes fødder.

Tænder faldt på mine fødder
- En falder ned og slår hovedet ned i jorden, og der falder tænder ned på mine fødder, forklarede vidnet, der understregede, at hun ikke så, hvem der slog Daniel, men at hun ikke så Wetter i nærheden af episoden, da hun kiggede op.

Forsvaret læste desuden en anden vidneforklaring op, hvor en kvinde havde set en mand i sort jakke med gule flagermus på slå Daniel.

Men heller ikke dette vidneudsagn tillagde retten den store værdi, hvilket særligt Daniels kæreste, Noam Goltermann var glad for.

- Manden i den sorte jakke med flagermusene er jo Stefan (også fra Robinson Ekspeditionen 2015, red), og han er en af vores bedste venner. Hvorfor skulle han slå Daniel, sagde Noam til Ekstra Bladet i en pause.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Daniel Andersen (tv.) og kæresten Noam Goltermann, der begge deltog i 'Robinson Ekspeditionen' sidste år, mødte op i retten for at høre dommen. Foto: Stine Tidsvilde
Daniel Andersen (tv.) og kæresten Noam Goltermann, der begge deltog i 'Robinson Ekspeditionen' sidste år, mødte op i retten for at høre dommen. Foto: Stine Tidsvilde
 

Dømt for vold fire gange før
Anklager Mariam Khalil lagde derimod vægt på, at et vidne, der tidligere var blevet ført, havde upeget Wetter uden tvivl, og at dette vidne ikke på forhånd kendte nogen af de implicerede.

Hun bad retten om minimum 60 dages fængsel og uden mulighed for at gøre den betinget eller mulighed for at afsone samfundstjenste, fordi Kasper Wettergreen tidligere er dømt flere gange for vold.

Og den anbefaling fulgte retten altså. To dommere fandt det bevist, at Wetter havde uddelt knytnæveslaget mod Daniel, og to dommere fandt desuden, at dommen skulle gøres ubetinget.

- Jeg anker!
- Vi idømmer dig 60 dages fængsel. Det er din femte dom. Du er 30 år, sagde dommer Jeanett Bukhave, der straks blev afbrudt af Wetter:

- Jeg anker!

Bagefter uddybede han sin beslutning til Ekstra Bladet.

Noget lort
- Det er noget lort. Det er anden gang, jeg bliver dømt for noget, jeg ikke har gjort, så i Danmark hedder det ikke, at man er uskyldig, til det modsatte er bevist. Tværtimod. Så er man helt klart skyldig, til man selv kan bevise, man er uskyldig, sagde Kasper Wettergreen, der så et enkelt håb i domsafsigelsen.

- Det var tæt på, for der var én af dommerne, der har sagt, at han eller hun mente, jeg var uskyldig. Jeg har tænkt mig at blive ved, til jeg forhåbentligt bliver frikendt, for ret skal være ret. Det er sgu ikke okay at sætte uskyldige folk bag tremmer.

I den modsatte lejr var der både glæde men også ærgrelse over, at sagen skal for landsretten.

- Jeg vil bare gerne snart have det overstået. Jeg havde godt på fornemmelsen, at han ville anke, men jeg synes, det er irriterende. Alt taler jo for, at det er ham, der har gjort det. Hans odds er ikke gode alligvel, så at han vil have en retssag mere, det er bare cirkus om igen. Han gør sig selv til grin, sagde Daniel Andersen efter dommen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind