Realitystjerne hængt ud: - Jeg er ligeglad med hvad de siger

Et foto af blandt andre realitystjernen Philip May løb med prisen for Årets Pressefoto, men fik indirekte en sviner fra juryen juryen

Der er hverken krig eller ødelæggelse, der er portrætteret på vinderen af Årets Pressefoto 2018. Til gengæld er det fyldt af glitter og glamour - og ja en god portion reality.

I alt var 2545 billeder blevet sendt ind til konkurrencen, men det blev Bax Lindhardts billede af tre festglade realitystjerner, der løb med prisen.

Men bag det festlige ydre gemmer der sig en sørgelig virkelighed. Det var i hvert fald juryens vurdering, da de skulle beskrive, hvorfor det var netop dette billede, der løb med sejren.

Sørgelig virkelighed
Billedet indeholder ifølge dem også en problemstilling. Det viser, at nutidens realityverden er fest og farver, men jo længere tid man kigger på billedet, des mere sørgeligt bliver det, mener de. Det er et spejl på en virkelighed, hvor unge hungrende søger opmærksomhed og anerkendelse, lyder det.

'Det fejrer ikke udviklingen, men retter det hårde blitzlys mod den. Billedet er både fantastisk og forfærdeligt' lyder det i juryens begrundelse.

Her er Årets Pressefoto

Realitydeltager Phillip May, som selv optræder på billedet, er dog ikke helt enig i juryens vurdering. Ekstra Bladet fanger ham kort efter offentliggørelsen af vinderen:

- Det er jo for vildt. Jeg har lige hørt det. Nu kommer jeg til at hænge på Det Kongelige Teater forevigt. Det er sgu et fedt billede, og man må sige, vi har fortjent den champagne, siger han begejstret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Philip May og Camilla Framnes var værter ved dette års Reality Award. Foto: Mogens Flindt
Philip May og Camilla Framnes var værter ved dette års Reality Award. Foto: Mogens Flindt

Har det sjovt
Trods den umiddelbare glæde, er Philip som nævnt ikke helt enig i juryens vurdering, men måske er der en smule sandhed bag, erkender han.

- Noget af det er måske rigtig nok, men jeg gjorde det sgu ikke for opmærksomhed. Jeg hældte bare champagne på pigerne, fordi jeg syntes, de var for stive og for dumme at høre på. Så de skulle lige have en skyller, griner Philip May og fortsætter:

- Men man skal jo skyde hetz mod et eller andet, og det ender sgu altid med at være reality-verdenen. Men de mennesker som er i reality, de har det sjovt sammen, og der er jo en grund til, at det kun bliver større og større i Danmark.

I virkeligheden er Philip May ret ligeglad med, hvad andre mener om ham, understreger han.

- Jeg tager det sgu ikke så personligt, jeg gør de ting, jeg gør, fordi jeg synes, det er sjovt, og så er jeg sådan set ligeglad med, hvad andre siger. Så at det decideret skulle være sørgeligt, det synes jeg sgu ikke. Jeg synes, det er sjovt, at sådan et billede kan blive årets pressefoto. Det siger mere om dem, end det siger om os, afslutter han.

Årets Pressefoto 2018 - Vinderne

Årets Pressefoto
Bax Lindhardt

Årets Pressefotograf
Mathias Svold

 

Årets Nyhedsbillede, Danmark
Asger Ladefoged, Berlingske

Årets Nyhedsbillede, Udland
Nikolai Linares

Årets Portræt, Enkeltbillede
Marie Bentzon, Børsen

Årets Portræt, Serie
Anders Rye Skjoldjensen

Årets Sportsbillede
Claus Søndberg, Nordjyske Medier

Årets Kulturbillede
Linda Kastrup, Berlingske

Årets Reportage, Danmark
Sofie Mathiassen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Årets Reportage, Udland
Jacob Erbahn, Politiken

Årets Danske Hverdagsbillede
Thomas Nielsen

Årets Åben Klasse/Long Term
Søren Bidstrup, Berlingske

Årets Lange Web/tv Indslag
Julie Kristensen og Andreas Merrald, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Årets Korte Web/tv Indslag
Jonathan Worre Kronborg Grevsen

Årets Åben Klasse, Web/tv
Casper Dalhoff, Jyllands-Posten