TV: Homoseksuel somalier truet på livet: Du skal dø

Hamsa Yassin får jævnligt alvorlige trusler, fordi han er homoseksuel og har indvandrerbaggrund

Hamsa Yassin bliver ofte truet på livet på grund af sin seksualitet. Screendump)
Hamsa Yassin bliver ofte truet på livet på grund af sin seksualitet. Screendump)

De kirsebærrøde læber og det sirligt sminkede ansigt viser det tydeligt. 21-årige Hamsa Yassin er ikke som andre unge mænd med somalisk baggrund.

Hamsa Yassin tilhører en udsat minoritet. Han er homoseksuel og har rødder i Somalia. Og så gør han intet for at skjule sin seksualitet.

Hadsk besked til Johanne: 'Må du dø af brystkræft'

På sin blog fortæller han åbent om sit liv, og det giver nogle voldsomme slag. Hamsa Yassin møder stor modstand fra blandt andre unge muslimer, der chikanerer og truer ham på livet på grund af hans seksualitet og manglende religiøse tilhørsforhold.

Klamme bøssesvin
Truslerne er ikke bare fra muslimer men fra hele samfundet, og de er direkte truende, voldelige og ikke mindst racistiske. 'Klamme bøssesvin’, ’perkerluder’, ’du skal dø’ og ’jeg gennemknepper dig’ er blandt de ord, Hamsa Yassin ofte får i hovedet.

- Hvis man har haft en god dag og kommer hjem til hadefulde beskeder, så bliver man bare rigtig, rigtig ked af det og falder helt ned. Man føler bare, at ens sjæl går i titusinde stykker, siger Hamsa Yassim.

I TV3-programmet 'Nethaderne' fortæller Hamsa Yassin i aften sin historie, og her møder man også en af afsenderne bag de alvorlige trusler.

I 'Nethaderne' fortæller en grådkvalt Zenia Stampe også om, hvordan hun blev mødt med hån og had på de sociale medier, da hun på tragisk vis mistede sit for tidligt fødte barn.

Zenia Stampe knust: Har mistet sin datter

'Nethaderne' har premiere i aften klokken 20.00 på TV3.