TV3 tvang Fetterlein til at opgive 'Min fede træner'

Frederik Fetterleins exit i torsdagens afsnit af 'Min fede træner' var ikke hans egen beslutning

Tre måneder var ikke tid nok. Frederik Fetterlein kæmpede virkelig en lang og sej kamp mod kiloene i TV3’s omstridte og aktuelle slankeprogram ’Min fede træner’.

Torsdag måtte den tidligere tennis-spiller så give sig fortabt og kaste håndklædet i ringen. Det viste sig nemlig at være noget nær en umulig opgave for 46-årige Fetterlein udelukkende at leve et usundt og kalorierigt liv med slik, chips, cola og junkfood.

Den nu tidligere deltager i ’Min fede træner’ nåede langt fra at indfri den ambitiøse målsætning om at tage tyve kilo på i en fart. Og derfor måtte Fetterlein så også krybe til korset og bekende sit ’nederlag’ over for sin overvægtige og forventningsfulde træningspartner Andreas.

Chok! Frederik Fetterlein dropper 'Min fede træner'

'Ikke min beslutning!'
Men fed træner eller ej: hvorfor kunne den veltrænede kendis ikke få lov til at svinge motionspisken alligevel? Til Ekstra bladet forklarer Fetterlein nu, at han hjertens gerne ville have ageret indpisker og fitnesstræner for sin følgesvend i min ’Fede træner’. Men TV3 var derimod af en helt anden opfattelse og efter nøje overvejelser, bad de Fetterlein om at stoppe i tv-programmet.

- Jeg var meget utilfreds med, at vi ikke fik lov til at køre videre med træningen, for jeg syntes ikke, det skulle gå ud over Andreas, bare fordi jeg ikke kunne tage på, siger Frederik Fetterlein til Ekstra Bladet.

- Jeg snakkede meget med Andreas under optagelserne. Vi klikkede utrolig godt sammen, og han ville jo også så sindssygt gerne have haft, at jeg skulle træne ham.

- Det var alt andet end min beslutning. Men tværtimod TV3’s. Jeg sagde lige fra starten af, at det ville blive utrolig svært, men jeg vidste også godt, at jeg ville være den allerbedste til at træne Andreas, siger han.

I sidste ende var der ikke så meget at rafle om, og TV3’s begrundelse var såmænd heller ikke til at tage fejl af. Uden de ekstra par kilo på sidebenene, var der dermed ikke tale om en ’fed træner’.

61753608.jpg 

Sundhedsekspert fyrer Fetterlein: Har du en spiseforstyrrelse?

Svær balancegang
Tilbage stod en skuffet Andreas, der dog trods alt kunne trøste sig med en personlig træner på tv-kanalens regning. Slankeprogrammets to tidligere partners in crime har dog holdt kontakten, så Fetterlein stadig kan hjælpe til med motiverende indspark.

- Vi snakker stadig sammen, og jeg hjælper alt det, jeg kan. Men det er stadig rigtig ærgerligt, at jeg ikke måtte træne med, siger Frederik Fetterlein.

- En ting er at tage på i vægt og være den ’fede træner’, men det handler lige så meget om at vende sig til livsstilen, hvor man spiser dårlig og klam mad og lever sine dage på sofaen. Jeg ved, han havde glædet sig utrolig meget til, at vi skulle træne sammen, og han spurgte selvfølgelig ind til, hvorfor vi ikke bare kunne træne alligevel, nu hvor jeg jo havde spist alt det lort. Han blev rigtig ked af det.

- Men sådan var reglerne. Jeg kan til dels godt forstå deres pointe. Balancen er svær. Jeg havde jo ikke taget tyve kilo på, men hvor går grænsen for, om jeg er tyk nok eller ikke tyk nok, det er svært, siger han.

Fetterlein: Jeg er vant til, at folk skriver, at jeg er en idiot

Betalt pr. afsnit
De fire kendte ansigter i ’Min fede træner’ har som bekendt ikke meldt sig frivilligt til det i nogles øjne kontroversielle fedme-slanke-projekt. Alle er de blevet betalt for deres medvirken, og nu hvor Fetterlein altså har måttet springe fra i utide, er det derfor heller ikke det fulde beløb, han har fået udbetalt af sin midlertidige arbejdsgiver.

- Jeg er blevet betalt per afsnit. Og jeg har været med i så mange som muligt. Men det var jo heller ikke særlig meget, vi fik for det, siger Frederik Fetterlein.

TV: Frederik Fetterlein bliver fyret af sundhedseksperten Ida Krak. Den tidligere tennis-spiller har meget svært ved at tage på. TV-klip: TV3