Adele vinder stort ved Brit Awards

Den afdøde sanger David Bowie blev hyldet med ærespris ved prisuddelingen i London

Adele var den store vinder. (Foto: AP)
Adele var den store vinder. (Foto: AP)

Adele har onsdag aften føjet flere fornemme priser til sit cv.

Med sangen "Hello" har den populære britiske sanger taget prisen for årets single ved Brit Awards 2016, der afvikles i O2 Arena i London.

Hun har også snuppet prisen for bedste kvindelige soloartist ved det store show. Og det er ikke nok. Adele endte med at vinde prisen for årets bedste britiske album med pladen '25' samt en pris for global succes ifølge BBC.

Vinderen af sidstnævnte pris blev noget utraditionelt præsenteret i en video af den britiske astronaut Tim Peake, der befinder sig på Den Internationale Rumstation.

- Jeg er ked af, at jeg bandede tidligere og undskyld for det grimme grædeansigt. Jeg vil gerne sige tak til min fans, I er så fantastiske, lød det fra Adele, da hun modtog prisen for bedste britiske album som den sidste af hendes fire priser.

Adele var også nomineret i kategorien for bedste britiske musikvideo, men den titel vandt bandet One Direction.

Prisen for bedste mandlige soloartist er gået til singer-songwriteren James Bay, som også var nomineret i flere kategorier. Han er blandt andet kendt for nummeret 'Hold Back The River'.

Coldplay, som for nylig spillede ved årets største sportsarrangement i USA, Super Bowl, er kåret til bedste britiske band. Blandt de øvrige nominerede i den kategori var One Direction og Blur.

David Bowie hyldet
Også rocklegenden David Bowie, der døde tidligere på året, blev hyldet under showet i O2 Arena. Det skete både med et sceneshow og en posthum pris til Bowie. Prisen blev modtaget af skuespilleren Gary Oldman, der var gode venner med Bowie ifølge BBC.

Brit Awards vil også blive husket for, at rapperen Drake og popstjernen Rihanna præsenterede den nye single 'Work' - begge iført hvide træningsdragter.