Anklager sin bror: Michael mobbede mig groft

Janet Jackson lægger ikke fingrene imellem i spritny dokumentar om sit liv, hvor hun fortæller om et til tider anstrengt forhold til Michael Jackson, sin 'onde far' og brystskandalen med Justin Timberlake

Et ømt øjeblik mellem storebror og lillesøster i 1993 ved den amerikanske Grammy-uddeling. Siden kølnedes forholdet noget. Foto: Douglas Pizac/Ritzau Scanpix
Et ømt øjeblik mellem storebror og lillesøster i 1993 ved den amerikanske Grammy-uddeling. Siden kølnedes forholdet noget. Foto: Douglas Pizac/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Man vil kunne se afsløringer af en lang række intime og private detaljer fra 55-årige Janet Jacksons liv, hvis man er så heldig at kunne se streamingtjenesten C More herhjemme.

Det er nemlig her, at der 10. februar er dansk premiere på dokumentarserien 'Janet' - en serie, der markerer 40-året for superstjernens debutalbum. 

Den saftige dokumentar i fire afsnit har dog allerede premiere på amerikanske A&E i dag 28. januar, mens englænderne kan se den på Now TV fra  om et par dage.

BuzzFeed News har smugkigget på dokumentaren på forhånd og lækket en række detaljer fra den, og det er ikke småting, Janet Jackson beretter deri.

Et omdrejningspunkt er forholdet til hendes storebror Michael Jackson, der som bekendt døde i 2009. Hun anklager ham således for at have drillet hende - blandt andet med hendes vægt - da de var børn.

Hun betoner, at hun 'grinede med', da det skete, man at hun i dag har indset, at brormands drillerier sårede hende på et dybere plan.

- Der var tidspunkter, hvor 'Mike' drillede mig og kaldte mig navne: Gris, hest, slagtegris, ko. Han grinede ad det, og jeg grinede også, men der var et eller andet, der gjorde ondt dybt inde. Når du har en, der fortæller dig, at du er for tyk, så påvirker det dig, siger Janet i dokumentaren.

Trøstespiser
Hun indrømmer i samme moment, at hun stadig har et problematisk forhold til mad i dag.

- Jeg er en følelsesmæssig mad-indtager, så når jeg bliver stresset, eller når noget virkelig går mig på, så trøster mad mig, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så Janet Jackson ud i 2019. Foto: Ritzau Scanpix
Sådan så Janet Jackson ud i 2019. Foto: Ritzau Scanpix
 

På trods af mobningen havde Janet Jackson generelt et godt forhold til sin bror Michael i barndommen, men de endte med at glide fra hinanden, da de blev ældre.

Hun støttede ham alligevel så meget, hun kunne, da Michael i 1993 blev anklaget for at sexmisbruge et barn, selv om hun mente, det fik ham til at fremstå skyldig, at han indgik forlig og angiveligt betalte det påståede offers familie 23 millioner dollars.

Mistede stor aftale
Anklagerne mod storebroderen endte dog med at påvirke hendes egen karriere i negativ retning. Retssagen kom således for i en periode, hvor Janet skulle til at underskrive den største sponsoraftale i karrieren - med Coca-Cola - men de trak sig som følge af Janets familiære relation til Michael og hendes offentlige støtte til ham.

- Nej tak. 'Skyldig på grund af relation' - er det ikke sådan, man siger, spørger Janet retorisk i 'Janet'.

Hun fortæller desuden, at hendes og Michaels forhold begyndte at glide af sporet allerede flere år forinden, da Michael Jackson udsendte den legendariske 'Thriller' i 1982.

- Han var bare ikke så sjov, som han plejede at være, siger hun og fortæller samtidig, at de konstante sammenligninger mellem hende og den populære storebroder gjorde, at hendes efternavn føltes som en byrde.

Ond far, narko-kæreste og 'nipple-gate'

I dokumentaren berøres blandt andet Janets forhold til familiens overhoved, faderen Joe Jackson, som også Michael Jackson ofte har beskrevet som en meget hård forælder.

Janet går dog skridtet videre og beretter om decideret ondskab og overgreb.

- Jeg oplevede ham ikke, som jeg gerne ville. Man vidste aldrig, hvilket humør han var i. Min far plejede nogle gange at vække os ved at putte tændstikker mellem vores tæer og sætte ild til dem. Han kunne være meget ond nogle gange.

Janet mindes også sit første ægteskab med musikeren James DeBarge, som nogle måske vil huske for 80'er-baskeren 'Rhythm of the Night'.

Hun var kun 18, da de giftede sig.

- Det er ingen hemmelighed, at når det gælder forhold, så er jeg tiltrukket af folk, der benytter sig af stoffer. Jeg kan sidde i dag og tænke 'var jeg dum?,' men det var ikke dét. Jeg holdt så meget af ham, og jeg så også det gode i ham.

Andre emner i dokumentaren er bl.a. moderskab og den stærkt omtalte hændelse ved pauseshowet i Super Bowl i 2004, hvor Janet optrådte sammen med Justin Timberlake.

Det skabte skandale, da han i slutningen af nummeret 'Rock Your Body' ved tekststykket 'I'll get you naked by the end of this song,' rev et stykke af hendes top, så man kunne se hendes ene bryst - en af de mest kontroversielle hændelser i musikhistorien.

Den kåde gimmick fik Timberlakes solokarriere til at katapultere mod stjernerne, mens Janet Jackson kom under voldsom beskydning.

Sidste år var Justin Timberlake i kølvandet på den omsiggribende MeToo-bølge ude og undskylde for handlingen dengang. 

Sådan så det ud ved Super Bowl i 2004, da Justin Timberlake netop havde blottet Janet Jacksons ene bryst. Foto: Wijn McNamee/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud ved Super Bowl i 2004, da Justin Timberlake netop havde blottet Janet Jacksons ene bryst. Foto: Wijn McNamee/Ritzau Scanpix
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind