Frede hædrer australsk atletikstjerne

Den australske atletikstjerne Cathy Freemann blev mandag udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør

Danmarks berømte forfatter og historiefortæller H.C. Andersen vil blive fejret med en perlerække af kulturbegivenheder i 2005, som markerer 200-året for hans fødsel.

En stor del af det officielle festprogram blev præsenteret mandag på Københavns Rådhus, hvor kronprins Frederik samtidig udnævnte den australske atletikstjerne Cathy Freeman til særlig H.C. Andersen-ambassadør i selskab med blandt andre fodboldlegenden Pelé og skuespillerne Harvey Keitel og Susan Sharandon, som skal udbrede det globale kendskab til H.C. Andersen.

Kronprins Frederik var selv til stede, da Cathy Freeman tændte den olympiske ild ved åbningen af De Olympiske Lege i Sydney i 2000, hvor kronprinsen mødte Mary Donaldson første gang.

- De overvældende indtryk, jeg fik under OL i Sydney, vil jeg bære med mig resten af livet, sagde kronprins Frederik med et skævt smil.

Cathy Freeman kvitterede for udnævnelsen og beskrev H.C. Andersens som en universel historiefortæller, hvis magi og filosofiske syn på livet rækker ind i alle menneskers hjerter uanset baggrund.