Undskyld Margrethe

De ungarske myndigheder har kendt til sagen siden september

Ekstra Bladets plakat torsdag om misbruget af Margrethe.
Ekstra Bladets plakat torsdag om misbruget af Margrethe.
I over en måned har de ungarske myndigheder været klar over, at en gruppe ungarske anti-islamister på det groveste har misbrugt den danske dronning i deres fremmedfjendske sags tjeneste.

Myndighederne har dog på intet tidspunkt taget kontakt til danske myndigheder og kongehus for at fortælle om misbruget af Margrethe. Den danske ambassade i den ungarske hovedstad, Budapest, har heller ikke selv været opmærksom på, at den danske dronning dels var klynget op på lokale husmure for at tale de fremmedfjendskes sag, og dels også figurerer på en stærkt anti-muslimsk, ungarsk hjemmeside.

Meldt til politiet
Først efter, at Ekstra Bladet i onsdags kontaktede kongehuset, der derpå tog kontakt til Udenrigsministeriet, blev misbruget af majestæten kendt herhjemme.

- Det viser sig, at plakaterne har været hængt op i en bestemt bydel. Her valgte distriktsborgmesteren meget hurtigt at få dem pillet ned, og efter at et islamisk samfund i Budapest meldte sagen til det lokale politi, blev plakaterne fordømt af de ungarske myndigheder. Det var vistnok 16. september, fortæller kontorchef i Udenrigsministeriet, Jette Nordam.

I følge hende arbejder den danske ambassade i Budapest nu på at få et møde med lokale myndigheder. På mødet skal det diskuteres, om også hjemmesidens ejer skal meldes til politiet.

Den ungarske ambassade i København har lovet Ekstra Bladet, at ambassadøren gerne vil fortælle mere om sagen, når han lørdag er tilbage i Danmark efter ferie i Ungarn.