Fyret radiovært: Jeg venter på ham

Robinson-kæresten i spjældet: - 2005 har været noget af en udfordring, siger Kathrine Milberg

Kathrine Milbergs kæreste, Güner Iljazovski, vandt ikke de to millioner i Robinson, i stedet prøvede han at stjæle to millioner fra en pengetransport. I dag afsoner han dommen, der lyder på 18 måneders fængsel. (Foto: Ole Steen)
Kathrine Milbergs kæreste, Güner Iljazovski, vandt ikke de to millioner i Robinson, i stedet prøvede han at stjæle to millioner fra en pengetransport. I dag afsoner han dommen, der lyder på 18 måneders fængsel. (Foto: Ole Steen)
Når radioværten Kathrine Milberg fejrer sin 30 års fødselsdag senere på måneden, kan hun se tilbage på et turbulent år, der ville få de fleste til at bryde sammen.

- Jeg vil sige det sådan, at år 2005 har budt på masser af udfordringer, siger den høje, flotte radiovært, der forleden blev fyret fra Sky Radio.

Kupforsøget
Nu står hun med en fratrædelsescheck på tre måneders løn og en uvis fremtid. Samtidig har hun en kæreste, der blev anholdt i januar og senere dømt 18 måneders fængsel efter et kupforsøg mod en pengetransport. Kæresten, Güner, sidder stadig inde, og Kathrine Milberg må pænt vente på, at han er færdig med sin afsoning. Den tidligere politielev Güner Iljazovski deltog i Robinson for to år siden. Selv om seerne 'heppede' på ham, vandt han ikke de to millioner kroner, der var på spil. Til gengæld prøvede han senere at rage beløbet til sig på en alternativ måde.

I begyndelsen af året deltog han sammen med tre andre i et kupforsøg mod en pengetransport, men på grund af en årvågen fodgænger blev kuppet standset i tide. Güner Iljazovski tog flugten, men blev anholdt efter en 40 km lang dramatisk biljagt.

Kathrine Milberg har været sammen med Güner i flere år, og hun valgte at blive sammen med ham og støtte ham under varetægtsfængslingen og den efterfølgende retssag. De danner stadig par, og på trods af Güners fængselsdom ser Kathrine optimistisk på fremtiden.

Kæresten uddanner sig
- Det går rigtig godt med Güner, han er startet på kokkeskolen i København og er kommet videre med sit liv, siger Kathrine Milberg, der ikke aner, hvad hun selv skal foretage sig som nyfyret radiovært.

- Jeg vil gerne lave radio igen, men jeg er rimelig ny i branchen, så alt står åbent. Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at Sky Radio lukker, for jeg har mødt nogle smadder søde og sjove mennesker, og det har været vildt spændende at være her.

Kathrine Milberg er uddannet politibetjent. Hun nåede kun at være i uniform et par år, da hun fandt ud af, at det ikke lige var sagen. Siden har hun arbejdet i mediebranchen, dels som vejrdame på TV2 og DR, dels på Sky Radio, hvor hun siden april har været en af Dan Rachlins medværter i morgenprogrammet Dyneløfterne.

Selv om hun ikke er glad for sin tvungne frihed, har hun fundet et positivt aspekt ved fyringen.

- Så kan jeg da sove længe på min fødselsdag. Jeg plejer at stå op hver morgen kl. 4.30 for at lave morgenradio.
1 af 2 Kathrine Milberg har taget nogle gevaldige rutsjeture det sidste år. (Foto: Jens Dige)
2 af 2 Kathrine Milbergs kæreste, Güner Iljazovski, vandt ikke de to millioner i Robinson, i stedet prøvede han at stjæle to millioner fra en pengetransport. I dag afsoner han dommen, der lyder på 18 måneders fængsel. (Foto: Ole Steen)