Skide godt gået, Egon

Ove Sprogø sov ind tre uger efter sin elskede kone Evas død

Ove Sprogøe holdt kun til tre uger uden sin kone, Eva. (Foto: Ole Steen)
Ove Sprogøe holdt kun til tre uger uden sin kone, Eva. (Foto: Ole Steen)
Tre uger uden sin elskede gennem 60 år. Det var, hvad Ove Sprogøe magtede.

Tidligt tirsdag sov den 84-årige folkekære skuespiller ind i sit nye hjem, plejehjemmet Løjtegårdsvej i Tårnby. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger efter netop at have modtaget besøg af sønnen Henning. Dødsårssagen kan - uofficielt, men reelt kaldes sorg.

En livsbetingelse
Mens flag flere steder i hovedstaden, blandt andet på Palads Biografen gik på halv efter meddelelsen om, at Egon Olsen, alias Ove Sprogøe var død, stod flagstangen foran plejehjemmet ganske nøgen i sensommersolen.

Det var midt på sommeren, at Ove og hans elskede Eva, tvunget af tung sygdom, måtte bryde op fra deres fælles hjem gennem 55 år, rødstensvillaen ved en af Kastrup Lufthavns startbaner, og i stedet flytte på plejehjem en kilometers penge fra deres gamle adresse. Planen var her at starte et nyt fælles liv.

Men den blev aldrig fuldført. Mens blandt andet tiltagende gigt plagede Ove, var det anderledes alvorligt fat med hustruen Eva. Hun døde fredag 20. august. Og i går fulgte Ove trofast trop.

- Eva var en livsbetingelse for Ove, forklarer en af parrets nærmeste venner, skuespilleren Flemming Jensen, der mener, at også opbruddet fra hjemmet for få måneder siden, må have taget hårdt på Ove Sprogøe.

Sønnerne
Parret kunne have fejret diamantbryllup 29. marts næste år.

Tirsdag aften samledes de tre Sprogøe-sønner, den kommunalt ansatte 56-årige projektleder Jørgen, krimiforfatteren Sven, 54 år, og skuespilleren Henning, 51 år, med deres familier i Svens lejlighed på Østerbro i København, for at forsøge at trøste hinanden efter på mindre end en måned at have mistet begge deres forældre.

Og som deres forældre altid har gjort, valgte også sønnerne høfligt, men bestemt at slå fast, at den slags private følelser tilhører privatlivet og ikke offentligheden.

- Du må forstå, at vi ikke kan snakke nu.

At alle spørgsmål må vente til i morgen (onsdag, red).

Lige nu er vi ved at forsøge at finde os selv, siger Sven Sprogøe og lægger stille røret på.