Kæreste med Martin i flere år

Alexandra tog på kokkeskole med Martin og svigermor, mens hun stadig var gift

Sammen allerede i Oktober 2003 Alex og hendes Martin fotograferet til kokkeskolens scrapbog med bl.a. andre Martins mor, Jane Jørgensen. Lige bag Alex står hofdame Christine Lyng. Desuden en flok veninder   heriblandt tørklædedronningen Charlotte Sparre - og kokkeskolens leder, Hanne Holm. (Privatfoto)
Sammen allerede i Oktober 2003 Alex og hendes Martin fotograferet til kokkeskolens scrapbog med bl.a. andre Martins mor, Jane Jørgensen. Lige bag Alex står hofdame Christine Lyng. Desuden en flok veninder heriblandt tørklædedronningen Charlotte Sparre - og kokkeskolens leder, Hanne Holm. (Privatfoto)
Kig godt på dette billede. Især på det forelskede par i forgrunden. Alexandra og Martin.

Billedet er taget for to år siden og er dermed dokumentation for, at hendes -dengang kongelige -højhed prinsesse Alexandra i mere end et år forud for sin skilsmisse førte danskerne bag lyset.

Og en sandsynlig forklaring på, hvorfor prins Joachim i næsten et år op til offentliggørelsen af den kongelige separation jævnligt optrådte mere end passende beruset i offentlige sammenhænge.

Udadtil spillede Alexandra frem til det officielle brud i september 2004 rollen som den pæne, pligtopfyldende prinsesse: Kvinden, der -trods gemalens gentagne offentlige pinligheder i form af drukture og pigejagter på provinsens diskoteker -havde overskud til både at tage sig af ofre for alverdens dårligdomme og af sine to små sønner.

Derfor var det også hende, der løb med den folkelige sympati, da bruddet var en offentlig realitet.

Spillede højt spil
Men 'prinsesse pæn og pligtopfyldende' spillede ikke bare dobbeltspil for galleriet. Hun spillede også højt spil og risikerede at få sit udenomsægteskabelige kærlighedsforhold afsløret i utide.

For i en kombineret gæste- og scrapbog på en lille kokkeskole i en baggård på Christianshavn har der siden oktober 2003 siddet netop dette billede af prinsessen og hendes unge elsker. Omgivet af blandt andre hans mor og en flok veninder -heriblandt tørklæde-dronningen Charlotte Sparre og hofdamen Christine Lyng.

Under billedet i scrapbogen, der jævnligt vises frem for stedets kursister, står 'oktober 2003'. Tilsammen giver datering og foto bekræftelsen på det, ingen endnu offentligt har villet lægge navn til:

Tre i ægteskabet
At den i dag 41-årige prinsesse og den 15 år yngre lyd- og kameramand fra hoffets foretrukne film-firma, JJ-Film, havde fundet sammen som kærester allerede et år før meddelelsen om det kongelige ægteskabs forlis.

Endda i en sådan grad, at de gerne gik i byen som par sammen med venner og familie.

På det tidspunkt anede ingen kongetro dansker uråd om, at der var en tredje part i ægteskabet mellem korn-prins Joachim og hans folkekære Alexandra.

Mens Alexandra og hendes unge elsker dyrkede thailandsk kogekunst med 'svigermor' og veninderne i kokkeskolens ydmyge lokaler i en nedlagt fabrik på Christianshavn, dyrkede offentligheden endnu glansbilledet af Schackenborg-parrets familieidyl med de to små prinser, Nikolai og Felix.

Det glansbillede blev revet itu af skilsmissechokket 16. september 2004.

Det nye glansbillede
Men folket skabte sig et nyt glansbillede. Motivet var nu Alexandra, den enlige mor, der midt i egen ulykke og ensomhed magtede både at give sine sønner omsorg og ufortrødent knokle videre med sine mange humanitære forpligtelser.

Først i august i år, 11 måneder efter separationen fra prins Joachim, fandt offentligheden ud af, at Alexandra i tiden efter skilsmissen havde haft en ung, fast, mandig skulder at støtte sig til.

Selv om Martin i dag færdes hjemmevant og ugenert i og omkring Alexandras mini-palæ på Svanemøllevej på Østerbro i København. Og selv om parret -i selskab med småprinserne - i sidste måned var på familieferie i Grækenland med hendes forældre, onkel og tante, har hverken han eller hun endnu følt trang til at officielt at bekræfte, endsige tale om deres kærlighed og om, hvornår og hvordan den opstod.

Følsomme projekter
Også parrets venner har fået besked på at holde kæft, hvis de ønsker at forblive venner.

Alligevel er det i månederne efter afsløringen af deres kærlighedsforhold kommet frem, at parret forelskede sig i hinanden i 2003. Under optagelserne til JJ-films dokumentarprogram 'Verdens Børn'. Programmet skildrer Alexandra på arbejde for UNICEF i blandt andet Thailand og Italien. Optagelserne forgik bl.a. i Thailand i februar 2003.

Oplysningerne til offentligheden om prinsessens program for netop denne rejse var usædvanligt sparsomme. Forud for hendes afrejse forklarede hofchef Per Thornit i januar 2003 til B.T., at der var tale om 'et hemmeligt program, fordi det er følsomme projekter, prinsessen skal se'.