Nu er Robert færdig

Ny sag om kokain koster skuespilleren jobbet. - Han nærmest opfordrer til narkomisbrug, siger foredragsholder, stjernen skulle på turne med

Ungdomsidol og skuespiller Robert Hansen er for tredje gang på få måneder blevet taget af politiet med kokain i lommen.

Denne gang klappede fælden lørdag 22. december, hvor Robert Hansen festede på en restaurant i København, og han vil nu igen blive sigtet for overtrædelse af narkotikalovgivningen. I forvejen har han også en sigtelse for overtrædelse af våbenloven hængende over hovedet.

Ole Wagner, chef for narkotika-afdelingen hos Københavns Politi, er lige så meddelsom denne gang, som for et par måneder siden, da den unge skuespiller sidst blev snuppet:

- Jeg vil hverken bekræfte eller afkræfte. Det er et princip, jeg har om ikke at udtale mig om personsager. Og det vil jeg ikke fravige. Heller ikke denne gang, siger kriminalinspektøren til Ekstra Bladet.

IKKE MERE DR
Straframmen stiller alt fra bøde til fængselsstraf i udsigt for Robert Hansen. Og på den mere kontante side koster dumheden ham denne gang et job hos Danmarks Radio. B&U-afdelingen havde planer om igen at bruge ham som vært i sommermagasinet 'Sommer Summarum', men det bliver absolut ikke aktuelt nu.

- En enkelt dumhed var måske til at forstå, men nu har Robert Hansen lavet tre dumheder. Han har kvajet sig, så planerne om at bruge ham igen er skrinlagt. Sidste gang havde jeg ham grædende på mit kontor, og jeg forklarede ham, hvordan der gælder andre regler for kendte. Jeg troede, at han forstod det, men nej. Jeg er skuffet, siger B&U-chefen Preben Vridstoft.

Efter nytår skal Robert Hansen på turne med Det Danske Teater. Han spiller titelrollen som Emil fra Lønneberg, men instruktør Peter Aude har absolut ingen kommentarer til sagen.

Sidst Robert Hansen var i aviserne med sit åbenbare narkoproblem, krøb han angerfuldt til korset og prøvede sammen med sine pressefolk at ride stormen af ved at tilbyde sin hjælp til unge i en lignende situation.

- Jeg har lavet noget rigtig lort, og det var måske det, der skulle til for at vække mig som person. Jeg er en 22-årig ung fyr, der har dummet mig, sagde Robert Hansen til Ekstra Bladet 7. november. Samtidig lovede han, at han i fremtiden ville bruge sit kendte ansigt og sine kræfter på at advare unge mod kokainens farer i samarbejde med foreningen Rock Ministry, der blandt andet holder foredrag om unges misbrug.

OPFORDRER TIL MISBRUG
- Det bliver i hvert fald ikke til noget nu. Hvis det er rigtigt, at Robert Hansen er taget med kokain igen, så skal vi ingenting sammen. Mit job er at advare folk mod stoffer. Robert Hansen nærmest opfordrer unge til at tage det, når han som kendt person bliver ved og ved, siger Søren Lynge, der er manden, som Robert Hansen skulle have turneret landet rundt med.

Umiddelbart efter den første fadæse tog hans presseagentur kontakt til Søren Lynge, der straks var med på ideen om et samarbejde.

- Han havde været en kanonfyr at få med rundt til foredragene. Men nu ville han ødelægge mere, end han ville gavne, mener Søren Lynge.

Noget tyder da også på, at Robert Hansens tilbud om at hjælpe andre med problemer var mere et Ragner Grasten-produceret mediestunt end en reel intention.

- Jeg har ikke været i kontakt med nogen om Robert Hansen i lang tid. Kontoret ringede til mig, sidst han var i avisen. Da mediestormen var redet af, faldt hans interesse for foredrag åbenbart drastisk, siger Søren Lynge i mobilen fra et skisportssted i Frankrig.