Lillian Tillegreen død

Skuespilleren Lillian Tillegreen, kendt fra adskillige danske film, døde fredag

Skuespiller Lillian Tillegreen er død. Hun blev 76 år.

Lillian Tillegreen debuterede i 1946 som ung elev på Aarhus Teater. Gennembruddet kom med det samme, bl.a. i rollen som Constance Leth i Kaj Munks "Egelykke".

Lillian Tillegreen blev hurtigt hentet til Det Ny Teater i København, hvor hun spillede et stort repertoire bl.a. geishaen Lotusblomst i "Det lille Tehus", Eliante i "Misantropen" og Argans kone i "Den indbildt syge". Hun blev med roller som dronningen i "Hamlet" og moderen i "En duft af honning" en del af det københavnske teaterliv.

Hun optrådte dog hyppigst på Folketeatret, hvor også hendes mand Holger Perfort var og stadig er tilknyttet. Hun spillede bl.a. fru Ubu i "Ubu", Gertrud Rask i "Hans Egede" og fru Petkoff i Shaws "Helte". Blandt hendes seneste roller var den ældre lillesøster i Det Kgl. Teaters opsætning af "Mens freden sænker sig". Senest medvirkede hun i 1999 i "Et juleeventyr" på Folketeatret..

Lillian Tillegreen var også kendt fra en række danske spillefilm: "Blind makker" i 1976, "Terror" og "Hærværk" i 1977, "Busters verden" i 1984, "Flamberede hjerter" i 1986, "Sidste akt" og "Peter von Scholten" i 1987, "Jydekompagniet" i 1989, "Sirup" og "Manden der ville være skyldig" i 1990.

Ritzau