De gik også i hundene og døde

Whitney Houston er langt fra den eneste super-stjerne, der lider en pludselig og tragisk død påvirket af stoffer eller alkohol

(Fotos: AP, ZUMA Press og Topfoto)
(Fotos: AP, ZUMA Press og Topfoto)

Ekstrabladet.dk bringer her en liste over seks udvalgte mega-berømtheder, der er omkommet i en alt for tidlig alder under dramatiske omstændigheder:

Amy Winehouse: Soul-stjernen døde 23. juli 2011 i den beskedne alder af 27 år - angiveligt på grund af alkoholforgiftning. Den efterfølgende obduktion viste, at den skandaleombruste sangerinde havde fem gange mere alkohol i blodet, end promillegrænsen for at køre bil.

LÆS OGSÅ: Whitney Houstons liv - fra megastjerne til misbruger

Michael Jackson: 'The King of Pop' blev fundet død 25. juni 2009 af en overdosis af det beroligende præparat, Propofol. Sidste år blev Jacksons livlæge, Dr. Conrad Murray idømt fire års fængsel for uagtsomt manddrab af popstjernen, fordi han overså at Jackson fik den dødelige dosis af medicin.

Elvis Presley: Allerede som 42-årig - 16. august 1977 - blev Elvis erklæret død på Tennesse Hospital. Superstjernen havde igennem længere tid kæmpet med både vægt og stoffer. En obduktion viste senere, at Elvis døde af en overdosis.

Jim Morrison: The Doors-frontmanden blev ligesom Whitney Houston fundet død i et badekar i Paris 3. juli 1971 . Dødsårsagen, der officielt bliver kaldt hjertestop, er aldrig rigtigt blevet undersøgt til bunds, eftersom der ikke blev foretaget nogen obduktion. De fleste er dog enige om, at der var stoffer involveret.

LÆS OGSÅ: Fester videre på trods af Whitneys død

Jimi Hendrix: Den legendariske guitarist, der er mest kendt for sin optræden på Woodstock i 1969, blev fundet død 18. september 1970. Angiveligt blev han kvalt i sit eget opkast i London, efter at have været alt for både stiv og skæv.

Janis Joplin: 'Piece of my heart'-sangerinden døde 4. oktober 1970 som 27-årig af en overdosis af heroin og alkohol. Janis Joplin var kendt for sin hæse stemme og sin vilde livsstil.