Whitney Houston hyldet ved Grammy-show

Grammy-uddelingen blev indledt med en bøn for Whitney Houston: - Vi vil altid elske dig, sagde værten

Vi har haft et dødsfald i familien, siger vært ved Grammy-uddelingen, LL Cool J, og beder en bøn for Whitney Houston. (Foto: AP)
Vi har haft et dødsfald i familien, siger vært ved Grammy-uddelingen, LL Cool J, og beder en bøn for Whitney Houston. (Foto: AP)

Popdivaen Whitney Houston blev hyldet som en dronning ved årets Grammy-fest i Los Angeles i nat.

Foran den samlede musikbranche og millioner af tv-seere i hele verden blev The Queen of Pop mindet som en af de største sangerinder nogensinde.

Den amerikanske rapper og vært ved prisuddelingen, LL Cool J, åbnede showet med en bøn for Houston, der døde lørdag i en alder af 48 år.

– Vi har haft et dødsfald i familien. Og derfor synes jeg, at vi skal begynde med en bøn for en kvinde, som vi elskede - for vores afdøde søster Whitney Houston.

Læs: Billeder af død Houston florerer på nettet

LL Cool J bad en bøn, hvorefter Houston tonede frem på storskærm med en optræden fra Grammy-showet i 1994, hvor hun sang megahittet ’I Will Always Love You’.

– Whitney, vi vil altid elske dig. Og vi vil huske dig på den bedste måde, vi kan. Med en sang, sagde værten og fik salen til at bryde ud i stående klapsalver i en sidste hilsen til stjernen.

Bare et døgn før Grammy-showet blev Whitney Houston fundet død på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, og nyheden kastede en skygge over prisfesten.

Læs: Danske kendte: Whitneys død forudsigelig

Men the show must go on, og efter mindeordene tog den britiske soul-stjerne Adele, 23, hul på en stor aften, der bød på seks Grammyer - blandt andet for årets bedste sang og årets bedste album.

Adele, der sidste år udkom med pladen '21', takkede fra scenen lægerne, som reddede hendes stemme ved en operation i oktober.

– Jeg er nødt til at takke mine læger. De gav mig min stemme tilbage, sagde hun, da hun modtog en af sine priser.

Whitney Houston, der solgte 170 millioner album i sin karriere, er blevet hædret adskillige gange ved store prisuddelinger og vandt seks gange en Grammy - senest i 1999, hvor hun sejrede i kategorien bedste kvindelige R&B-stemme.