Conrad Murray idømt fire års fængsel

Dommeren kalder Conrad Murray for 'løgnagtig og bedragerisk'. Lægen skal afsone fire års fængsel

Conrad Murray er idømt maksimumstraffen på fire års fængsel. (Foto: AP)
Conrad Murray er idømt maksimumstraffen på fire års fængsel. (Foto: AP)

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Dommer Michael Pastor viste ingen nåde, da han tirsdag ved retten i Los Angeles idømte Conrad Murray den maksimale straf på fire års fængsel for uagtsom manddrab på popstjernen Michael Jackson.

Dommer Pastor udtrykte i forbindelse med strafudmålingen stor foragt for Murrays gentagne lægesvigt og andre handlinger i forbindelse med dødsfaldet i juni 2009.

– Michael Jackson døde på grund af Conrad Murrays handlinger, siger dommer Pastor og kalder Murray for 'løgnagtig og bedragerisk'.

Murray afviser skyld
Dommeren er især pikeret over et lydbånd med Michael Jackson, som Murray havde optaget i hemmelighed. Båndoptagelsen af en skæv og usammenhængende Michael Jackson blev afspillet under retssagen.

– Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor Murray havde optaget Michael Jackson, mens han var allermest sårbar, siger Pastor og kalder optagelsen for ’mangel på karakter’.

LÆS OGSÅ: Her døde Jackson: Nu kan du købe sengen

Pastor finder det også besynderligt, at Conrad Murray i et tv-interview har fortalt, at han ikke følte et medansvar for Jacksons død.

– Det er umuligt at give en betinget dom til en person, som ikke angrer, siger Pastor.

Tog ikke ordet i retten
Hverken Conrad Murray eller medlemmer af Michael Jacksons familie valgte at tage ordet i retten.

Jackson-familien havde skrevet et brev, som blev læst op i retten af en advokat. Heri fortalte familien om deres store sorg over tabet af popstjernen.

– Vi har endnu ikke fattet, at han er væk, lyder det blandt andet fra familien, som bad dommeren om at idømme Murray maksimumstraffen på fire års fængsel.

Morens gribende appel
Murrays mor havde forgæves forsøgt at påvirke dommeren med en gribende appel.

– Conrad har aldrig før været i konflikt med loven, og jeg er dybt bekymret over udsigten til, at han skal i fængsel, skriver Milta Rush i brevet.

– Han er et godt menneske, som aldrig har drukket alkohol, taget stoffer eller røget cigaretter, tilføjer moren, der beder dommeren om at udvise nåde, når han skal udmåle straffen.

Murray skal nu overføres til et amtsfængsel, hvor han skal afsone sin straf. På grund af pladsmangel og andre faktorer er det dog tvivlsomt, at han kommer til at afsone hele straffen, inden han bliver løsladt.