Murray vil tale - for penge

Michael Jacksons læge Conrad Murray forsøger nu midt i retsagen mod ham at sælge tv-dokumentar om Michael Jackson-sagen

Conrad Murray sidder måske med sin blyant og funderer lidt over, hvor mange penge han kan score ved at sælge en dokumentarfilm omkring retssagen mod ham.(Foto: AP)
Conrad Murray sidder måske med sin blyant og funderer lidt over, hvor mange penge han kan score ved at sælge en dokumentarfilm omkring retssagen mod ham.(Foto: AP)

Læge Conrad Murray sad tavs under retssagen om Michael Jacksons død, men kommenterede hver aften dagens retshandlinger til en tv-dokumentar, som han og hans advokater nu desperat forsøger at sælge.

Det oprindelige priskrav på 1 mio. dollar er nu skruet ned til 150.000 dollar, men bl.a. CNN har meddelt, at programmet ikke har nogen interesse.

Ud over Conrad Murrays løbende kommentarer til retssagen indeholder ’pakken’ også et tilbud om et eksklusivt interview med Murray, når nævningene har afsagt deres kendelse. I tilfælde af, at Murray dømmes og straks føres til et fængsel, er der lavet et reserve-interview, formentlig uden kritiske spørgsmål.

Betegnes som løgner
Den manglende interesse kan skyldes, at de amerikanske tv-stationers juridiske eksperter har betegnet Conrad Murray som en løgner. Retssagen dokumenterede klart, at hans interview med politiet 27. juni 2009, to dage efter Jacksons død, var klart i strid med beviserne i sagen, bl.a. de telefonsamtaler han førte.

Conrad Murray kan godt bruge indtægterne fra en tv-dokumentar. Før ansættelsen hos Michael Jackson blev han flere gange dømt som dårlig betaler, og intet tyder på, at han har penge til at betale sine fire advokater. Det kom bl.a. frem, da forsvarets ekspertvidne, professor Paul White, sagde: – Jeg er blevet lovet 11.000 dollar, hvis der er penge   ...

For at spare hotelregningen boede Paul White hos en af forsvarerne, J. Michael Flanagan, under retssagen.

Grundige nævninge
Nævningene i sagen mødes igen mandag kl. 9.30 (lokal tid) for at tage stilling til, om Conrad Murray skal dømmes for uagtsomt manddrab. Anklagemyndigheden har satset hele puljen på denne ene paragraf og har f.eks. ikke givet nævningene den udvej at kunne dømme efter mildere paragraffer i straffeloven.

Fredag voterede nævningene i syv en halv time. De bad bl.a. om at få en del af de 300 beviser i sagen bragt ind i nævningelokalet.

Den lange votering har fået enkelte kommentatorer til at sige, at det kan være godt nyt for Conrad Murray, men det betyder formentlig, at juryen går grundigt til værks. Den har fulgt sagen meget nøje og gjort flittige notater, og alene den juridisk indviklede nævningeinstruks fylder ni sider. Det er nok den, som de syv mænd og fem kvinder har brugt en del tid på. Kun fire af dem har været nævninge før.