John Lennons tand sælges på auktion

Auktionsfirmaet forventer, at John Lennons tand vil blive solgt for minimum 85.000 kroner

John Lennons tand ventes at indbringe mindst 85.000 kroner. (Foto: AP/Steve Sands).
John Lennons tand ventes at indbringe mindst 85.000 kroner. (Foto: AP/Steve Sands).

Han har været død i snart 31 år, men nu bliver det muligt for en dedikeret - og velhavende - fan at erhverve sig et lille stykke af John Lennon. En af eksbeatlens tænder bliver nemlig sat på auktion.

John Lennon gav tanden til sin husholderske Dot Jarlett i slutningen af 1960'erne som en skør gave til hendes datter, der var en stor Beatles-fan.

- Han stod i køkkenet med sin tand, som han havde pakket ind i et stykke papir. Han sagde 'Dot, vil du smide den her ud? Eller ... Din datter er fan af Beatles, så du kan give den til hende som en souvenir', fortæller Dot Jarletts søn Barry Jarlett til Wenn.com.

- Vi følte, at det var meget personligt, og min mor gav rent faktisk tanden til min søster, som har passet på den i alle årene.

Helt unik
Nu har familien Jarlett så besluttet at sælge tanden til højest bydende - og det skal auktionsfirmaet Omega Auctions hjælpe med.

- Det er den mærkeligste genstand, jeg nogensinde har haft under hammeren, siger Karen Fairweather, der er talskvinde fra Omega Auctions.

- Det er helt unikt og derfor også rigtig svært at sætte en pris på. Vi forventer en minimumpris på 85.000 kroner, men det er ikke umuligt for den slags sjældne genstande at nå over 100.000 kroner.