Jacksons jakke solgt for 9,5 millioner

En guldhandler fra Texas har betalt 9,5 millioner kroner for en læderjakke, som Michael Jackson bar i video

Det er to år siden, at Michael Jackson døde. (Foto: AP)
Det er to år siden, at Michael Jackson døde. (Foto: AP)

En læderjakke, som Michael Jackson brugte i videoen til 'Thriller' er på en auktion blevet solgt for 1,8 millioner dollar - eller knap 9,5 millioner kroner.

Køberen var en guldhandler fra Texas, som vil bruge jakken til at samle penge ind til børnehospitaler rundt om i verden.

Den sorte og røde kalveskindsjakke med vinger på skuldrene var en af to jakker, der blev brugt ved indspilningen af videoen. Den anden, der er godt slidt, ejes af boet efter Michael Jackson.

Autograf med i købet
Den, der søndag blev solgt af auktionshuset Julien i Beverly Hills i Los Angeles, er i bedre stand og har Jacksons autograf på det ene ærme. Den blev designet af Deborah Landis, der er gift med 'Thrillers' instruktør, John Landis.

Michael Jackson forærede senere jakken til sælgerne, Dennis Tompkins og Michael Bush, der har designet flere af den kendte sangers kostumer.

Køberen var Milton Verret fra Austin i Texas, der personligt mødte op ved auktionen for at slå potentielle købere fra hele verden.

- Der er en af de vigtigste rock and roll-memorabilia, der findes, siger Verret til nyhedsbureauet Reuters.

Udstilles på børnehospital
I Verrets samling findes blandt andet en anden Michael Jackson-jakke og guitarer med autografer fra medlemmerne af U2.

Planen er, at jakken skal udstilles på børnehospitalet Dell i Austin, hvorefter den vil blive sendt til velgørenhedsarrangementer rundt om i verden.

Michael Jackson, der døde for to år siden, indspillede videoen til 'Thriller' i 1983. Den 14 minutter lange video, hvor Jackson forvandles til en zombie og danser rundt med andre 'ikke-døde', regnes for en af de mest stilskabende musikvideoer, der nogensinde er lavet.

1 af 2 Den legendariske jakke blev solgt for knap 9,5 millioner kroner. (Foto: AP)
2 af 2 Det er to år siden, at Michael Jackson døde. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer