Dømt drabsmand: Jeg skød Tupac

Livstidsfangen Dexter Isaac hævder, at det var ham der i 1994 skød Tupac Shakur ned i et pladestudie på Manhattan

Tupac Shakur blev dræbt i Las Vegas i 1996, men allerede i 1994 var rapstjernen i livsfare, da han blev skudt fem gange i et pladestudie på Manhattan. (Foto: AP)
Tupac Shakur blev dræbt i Las Vegas i 1996, men allerede i 1994 var rapstjernen i livsfare, da han blev skudt fem gange i et pladestudie på Manhattan. (Foto: AP)

I 1996 blev Tupac Shakur skudt og dræbt i Las Vegas, men allerede to år tidligere var rapstjernen tæt på at blive myrdet i et attentat.

30. november 1994 overlevede Tupac mirakuløst, da han blev skudt fem gange i et pladestudie på Manhattan. Gerningsmanden til attentatet, der fik den blodige East-West Coast-krig til at bryde ud i lys lue, er aldrig fundet, men nu hævder livstidsfangen Dexter Isaac, at det var ham der skød Tupac.

Læs også: Forsinket Tupac-biografi på vej

Isaac, der afsoner en livstidsdom for drab, hævder, at han modtog 2500 dollar af hip-hop manageren Jimmy Rosemond - også kendt som Jimmy Henchman - for at dræbe Tupac:

'Jeg vil gerne sige undskyld til Tupacs familie for den fejltagelse, som fjolset Jimmy Rosemond fik mig til at begå', skriver Dexter Isaac i en erklæring der torsdag blev offentliggjort på allhiphop.com.

Genåbner sagen
Jimmy Rosemond, der flere gange tidligere er blevet sat i forbindelse med skud-attentatet på Tupac, er i øjeblikket på flugt fra amerikansk politi på grund af en narkosag, men hans advokat betegner tilståelsen som det pure opspind.

Ordensmagten har dog mere tiltro til Dexter Isaacs erklæring og har nu genåbnet sagen.

Læs også: Diddy anklages for Tupac-attentat

East-West Coast-krigen mellem amerikanske rapstjerner kulminerede med drabet på Tupac Shakur i Las Vegas i 1996. Året senere blev Tupacs argeste rival, Christopher Wallace - også kendt som The Notorious B.I.G. - skudt og dræbt i Los Angeles.

Ingen af disse drab er blevet opklaret.

2 kommentarer
Vis kommentarer