Svenske forfattere: Carl Gustaf lyver

Kong Carl Gustaf nægter affærer og striptease. Men han taler ikke sandt, mener to svenske forfattere

Kong Carl Gustaf måtte mandag offentligt tage afstand fra sexanklagerne. (Foto: AP)
Kong Carl Gustaf måtte mandag offentligt tage afstand fra sexanklagerne. (Foto: AP)

Sveriges kong Carl Gustaf er fuld af løgn, når han påstår, at han hverken har haft affærer eller besøgt stripklubber. Det siger de svenske forfattere, som har fremført sexanklagerne i bogen ’Den Modvillige Monark’.

– Kongen lyver. Kongen fortsætter med at lyve, siger forfatter Deanne Rauscher til den svenske avis Aftonbladet.

Carl Gustaf tog mandag afstand fra alle anklager i et interview med det svenske nyhedsbureau TT. Her afviste den svenske regent også, at der skulle eksistere belastende billeder af ham.

– De kan faktisk ikke findes, og desuden er det svært at kommentere noget, man ikke har set, og som heller ingen anden har set, siger han.

LÆS OGSÅ: Interview er et krisetegn

Trods flere øjenvidner afviser han også, at han skulle have slået sig løs på stripklubberne Gold Club i Atlanta og Carat Club i Bratislava.

– Desværre, der er vel mange mennesker, som besøger disse klubber, og som ikke altid har mulighed for at holde styr på, hvem som er der, og hvem som ikke er der, siger kongen.

Tror ikke på kongen
Thomas Sjöberg, den anden forfatter til ’Den Modvillige Monark’, tror ikke på kongens bortforklaringer.

– Jeg er helt overbevist om, at han har befundet sig i disse miljøer, siger Thomas Sjöberg, der også er sikker på, at de belastende billeder af Carl Gustaf eksisterer.

En af kongens gode venner indrømmede for nylig at have haft kontakt med kriminelle for at forhindre ømtålelige billeder af kongen i at komme med i ’Den Modvillige Monark’, der udkom sidste år.