Fik 50.000 tyskere til at stoppe med at ryge

Magikeren og ske-bøjeren Uri Geller skal være vært for svensk tv-program, hvor han også vil få tusindvis at svenskere til at stoppe med at ryge

Uri Geller er i dag 63 år gammel. Her har han en af sine berømte bøjede skeer på næsen.(Foto: Polfoto)
Uri Geller er i dag 63 år gammel. Her har han en af sine berømte bøjede skeer på næsen.(Foto: Polfoto)

Mange danskere husker da tryllekunstneren og magikeren Uri Geller på dansk tv i 1974 bøjede en ske på direkte tv ved tankens kraft. I forbindelse med den israelske Uri Gellers tv-optrædener blev der rapporteret om ure, der på mystisk vis var stoppet hjemme i stuerne hos tv-seerne eller metalobjekter, der var bøjet. Og nu er den 63-årige magiker på spil igen.

Til den svenske avis Aftonbladet fortæller han, at han netop har fået 50.000 tyskere til at holde op med at ryge, og han vil forsøge at få lige så mange svenskere til at holde op med at ryge i forbindelse med et nyt tv-show på Kanal 5 i Sverige, hvor han skal være vært for et tv-program, hvor han skal finde Sveriges bedste magiker.

- Det bliver et underholdningsprogram, hvor det handler om at finde frem til Sverige bedste magiker. Seerne kommer selv til at bestemme, hvem det er. De deltagende tryllekunstnere og magikere skal vise, om de er lige så gode som mig eller måske bedre, siger Uri Geller.

Idag har Uri Geller mere eller mindre lagt sin mystiske kunst med at bøje skeer med tankens kraft fra sig, selv om det stadig er en del af hans shownummer. Men nu har han en endnu større vision.

-Jeg vil have folk til at tænke positivt og bryde med alle negative tanker. Og det vil jeg blandt andet forsøge på i det nye tv-program. Jeg har blandt et nummer, hvor jeg vil få folk til at stoppe med at ryge. Og jeg kan næsten garantere, at tusindvis af svenskere vil holde op med at ryge, siger Geller.

Hvordan han vil gøre det, ønsker han dog ikke at afsløre endnu.