Elton John til kamp mod homo-had

Superstjernen støtter op om ny organisation, der kæmper mod homohad over hele verden

Elton John kæmper i en ny organisation mod homofobi. (Foto: AP/Peter Kramer)
Elton John kæmper i en ny organisation mod homofobi. (Foto: AP/Peter Kramer)

To af Storbritanniens mest succesrige popkunstnere i nyere tid, Elton John og George Michael, stiller sig bag en nydannet international gruppe, der kæmper mod homofobi og hadeforbrydelser i tidligere britiske kolonier.

Den nye organisation, der går under navnet Kaleidoscope og får hovedkvarter i London, nyder også opbakning fra lederne af de tre største partier i Storbritannien.

Det skriver avisen The Independent.

Internationalt organ
Ifølge Kaleidoscope har mange lande en landsorganisation, der slås for homoseksuelles rettigheder, men der mangler et international organ, der koordinerer aktiviteterne på tværs af grænserne, lyder det.

Kaleidoscope ser dagens lys, mens overgreb på seksuelle minoriteter fortsat hører til dagens orden verden over, herunder i mange lande, der tidligere var en del af det britiske imperium.

38 ud 54 stater i Commonwealth-samarbejdet forbyder i øjeblikket homoseksualitet, som eksempelvis straffes med prygl og 20 års fængsel i Malaysia.

Livstid bag tremmer
I Tanzania, Sierra Leone og Bangladesh kan bøsser og lesbiske ryge bag tremmer på livstid udelukkende på grund af deres seksuelle præferencer.

I Uganda blev en aktivist tæsket til døde i januar måned, efter en avis havde bragt billeder af ham og andre påståede homoseksuelle under overskriften 'hæng dem'.

Næsten alle lovene, der rammer homoseksuelle, er arv fra kolonitiden. De blev introduceret af briterne tilbage i 1800-tallet, men er ikke blevet ændret, efter landene er blevet selvstændige.