Supermodel raser over rynke-reklame

Den svenske topmodel, Caroline Forsling, kræver 10 millioner kroner i erstatning for 'før-efter' billede

Forsling kræver ti millioner kroner i erstatning for dette billede. Modellen havde ikke givet tilladelse til at Esteé Lauder brugte et foto hvor hun optræder uden makeup og mener at hun er blevet digitalt forældet i reklamen for anti-rynke cremen.
Forsling kræver ti millioner kroner i erstatning for dette billede. Modellen havde ikke givet tilladelse til at Esteé Lauder brugte et foto hvor hun optræder uden makeup og mener at hun er blevet digitalt forældet i reklamen for anti-rynke cremen.

Normalt går modellerne gennem en foryngelses og forskønnelses-kur i photoshop, før de smukke træk optræder i reklamerne.

Den svenske supermodel Caroline Forsling fik sig derfor noget af et chok, da hun pludselig så sit usminkede ansigt optræde i en reklame for Esteé Lauder.

Forsling har nu stævnet kosmetik-giganten og kræver ti millioner kroner, fordi de fremstiller hende som 'gammel og rynket' i reklamen for en anti-rynke creme. Det skriver svenske Aftonbladet.

Troede ikke at det skulle bruges
Forrige år stillede Caroline Forsling op til en fotokampagne for Esteé Lauder. Før seancen gik i gang tog fotografen et billede af hendes ansigt, inden hun havde fået lagt makeup og inden håret var blevet sat.

Den 35-årige model troede ikke, at billedet skulle bruges til noget og protesterede derfor ikke. To måneder senere så hun pludselig sit ansigt i en reklame for 'Plantscription' - en anti-rynke creme for kvinder mellem 45 til 60 år.

I reklamen ses der tydelige rynker omkring pande, mund og øjne på den ene halvdel af Forslings ansigt - og på den anden halvdel er ansigtet digitalt forskønnet. Et klassisk 'før-efter'-foto, som Caroline Forsling mener har skadet hendes karriere som model.

Fremstilles ældre
Hun mener, at billedet er blevet dramatiseret for at give den ønskede effekt og at hun fremstilles ældre end sine 35 år.

Caroline Forsling slog igennem som 22-årig og har siden gået catwalk for alle de store navne i branchen - ligesom hun har optrådt i Sports Illustrated.

1 af 2 Caroline Forsling som vi normalt kender hende - her poserer hun for MQs julekatalog med Peter Forsberg. (Foto: Pressens Bild)
2 af 2 Forsling kræver ti millioner kroner i erstatning for dette billede. Modellen havde ikke givet tilladelse til at Esteé Lauder brugte et foto hvor hun optræder uden makeup og mener at hun er blevet digitalt forældet i reklamen for anti-rynke cremen.
0 kommentarer
Vis kommentarer