Cattrall topløs i kunstens navn

Sex and the City-skuespilleren Kim Cattrall smider toppen i et forsøg på at redde museumskunst fra at blive solgt til private samlere

Kim Cattrall ofrer sig - og sin top - i kunstens navn. (Foto: AP)
Kim Cattrall ofrer sig - og sin top - i kunstens navn. (Foto: AP)

Kim Cattrall smider endnu en gang topstykket og poserer topløs - sammen med en hel flok væsentligt yngre kvinder.

Det var i programmet 'The Culture Show' på BBC2, hvor den berømte kunstfotograf Tom Hunter med Cattrall og de andre nøgne kvinders hjælp fik til udfordring at skabe en moderne version af rennæssance-maleriet 'Diana og Actaeon' af den italienske mester Titian.

Og 'Sex and the City'-stjernen fik masser af ros af fotografen:

- Kim er den perfekte Diana. Præcis som den græske gudinde kombinere hun skønhed med en fornemmelse af noget truende. Hun var meget frisk og var en fantastisk Diana i en alder af 52. Hun klarede sig mere end godt i et værelse fyldt af piger i tyverne, siger fotografen Tom Hunter.

Ud over at bevise, at Cattrall er mere spændstig end den gennemsnitlige 52-årige, var den afklædte foto-session en del i et forsøg på at 'redde' 'Diana og Actaeon' og et andet Titian-maleri fra at blive solgt til en privat samler.

Malerierne er i privat eje og på permanent udlån til National Gallery of Scotland. Men ejeren vil gerne sælge billederne, som er vurderet til omkring tre milliarder kroner værd.

Ved at sælge billedet af Kim Cattrall og de andre til højestbydende vil de medvirkende rejse penge til en kampagne, som arbejder for at billederne fortsat skal være til offentligt skue.

Du kan se billederne med Kim Cattrall her. Hvis du vil sammenligne fotografiet med originalen, kan du se den her - maleriet, der bliver vist i Daily Mails artikel, er ikke det rigtige.