Vatikanet tilgiver Lennon

Vatikanet stopper 40 års surmuleri og tilgiver John Lennon for hans kommentar om, at Beatles var mere populære end Jesus

John Lennon - nu officielt tilgivet af Vatikanet. (Foto: AP)
John Lennon - nu officielt tilgivet af Vatikanet. (Foto: AP)

De hellige mænd i Vatikanet har nu tilgivet den afdøde Beatle John Lennon for hans kommentar om, at Beatles var 'mere populære end Jesus'.

Balladen begyndte, da Lennon i 1966 sagde følgende til en journalist: 'Kristendommen vil forsvinde. Den vil forsvinde og skrumpe. Jeg ved ikke, hvad der vil forsvinde først, rock'n'roll eller krisdendommen.. Vi (The Beatles, red.) er mere populære end Jesus nu'.

En kontroversiel kommentar, som skabte vrede blandt troende kristne og religiøse ledere, og blev fordømt af højtstående medlemmer af den romersk-katolske kirke.

Nu er Beatlen blevet taget til nåde igen: I et jubilæumsnummer af Vatikanets officielle publikation L'Osservatore Romano, der markerede 40-års jubilæet for Beatles' White Album, bliver kommentaren nu affejet som en slags drengestreger:

- Efter så mange år lyder det blot som pral fra en engelsk arbejdsklasse-knægt, der kæmper for at klare sin uventede succes, skriver redaktørerne af L'Osservatore Romano lørdag i en leder ifølge Contactmusic.com.