Klassiske stjerner smider tøjet

Kalender med godt formål: Kunstnere fra Royal Opera House i London støtter kampen mod kræft

Miss Januar, Sian Murphy, skjuler bare de mest private dele bag et stykke rødt fløjl. Hun har dedikeret sit billede til sin far, der har overlevet kræft. (Foto: Macmillan.org.uk)
Miss Januar, Sian Murphy, skjuler bare de mest private dele bag et stykke rødt fløjl. Hun har dedikeret sit billede til sin far, der har overlevet kræft. (Foto: Macmillan.org.uk)
Følg Internationale kendte

Som regel sørger man for at være klædt i sit stiveste puds, hvis man skal en tur i den kongelige opera.

Men kunstnerne i the Royal Opera House i London har tværtimod smidt kludene for at lade sig fotografere splitternøgne til en 2009-kalender under titlen ’The Classical Calender’.

Og for at ingen købere skal føle sig snydt, er der produceret to kalendere –  en med mandlige modeller og en med kvindelige. De fleste er enten opera- eller balletstjerner, men også et par hjælpere bag scenen har smidt tøjet i den gode sags tjeneste.

Prisen for et eksemplar er 10 pund, ca. 100 kr., og i og med at alle udgifter er blevet dækket af sponsorer, går hele indtægten til kræft-bekæmpelse.

– Kalenderen giver modellerne mulighed for at stille mere end deres kunstneriske sjæl til skue. Det er stilfuldt, men også lidt frækt, siger operahusets talsmand.

Varmt brød
På forsiden af den kvindelige kalender ses Miss Januar, ballet-primadonnaen Sian Murphy, mens ballet-stjernen Eric Underwood står i bar røv foran et spejl på coveret af den mandlige.

Kalenderen ventes at gå som varmt brød og i hvert fald udmanøvrere en tilsvarende 2009-kalender fra Den Kongelige Ballet. Den har næppe en chance, for modellerne i den har alle tøj på.

– Nogen vil måske føle sig stødt over nøgenbillederne, men tænk venligst på alt det gode, vi gør for folk, der er meget syge af cancer, siger talsmanden.

Se alle billederne fra de to kalendere i gallerierne til højre for artiklen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby