Paparazzi-pioner: De er selv ude om det

77-årige Ron Galella var blandt de første til at fotografere kendte, der både har slået ham og spyttet på ham. Men han fortryder ikke.

Sean Penn spyttede på Ron Galella, da denne rettede linsen mod skuespilleren. (Foto: AP)
Sean Penn spyttede på Ron Galella, da denne rettede linsen mod skuespilleren. (Foto: AP)
Følg Internationale kendte

En af Hollywoods 'grand old men' inden for den omdiskuterede paparazzi-genre, hvor fotografer jagter kendte for at fotografere dem, er den 77-årige Ron Galella, og han fortryder ikke, at han har været med til at lægge grunden for den kritiserede branche.

Han er berømt i fotografkredse for at have været sagsøgt af Jacqueline Kenndy Onassis og for at have fået slået tænder ud af Marlon Brando. Sean Penn har spyttet på ham.

Galella siger, at han ikke fortryder at have været med til at skabe paparazzi-kulturen, men han siger også, at han ikke har den store lyst til at være med til vore dages kendisindustri, der ifølge Galella lægger mere vægt på det kontroversielle end på det glamourøse.

Han har netop udgivet en ny bog med titlen 'No Pictures' (ingen fotos), og den viser berømtheder som Mick Jagger, Sean Penn og Elizabeth Taylor, der alle forsøger at undgå Galellas linse.

Det giver den aldrende fotograf dog ikke noget for. Efter hans mening er berømtheder, der opfører sig som om, at de ikke vil fotograferes, hyklere, der i hemmelighed higer efter opmærksomhed.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby