Kidman som dansk transseksuel

De australske skuespillerinder Nicole Kidman og Charlize Theron mødes i ny film om verdens første kønsskifteopererede mand, danskeren Einar Wegener

Nicole Kidman springer i sin næste film ud som transseksuel - endda en dansk en af slagsen. (Foto: AP)
Nicole Kidman springer i sin næste film ud som transseksuel - endda en dansk en af slagsen. (Foto: AP)

I en ny film om et dansk kunstnerpar i 1930'ernes København vil den australske filmstjerne Nicole Kidman indtage rollen som verdens første kønsskifteopererede mand. Kidman vil i filmen være gift med sin sydafrikanske kollega Charlize Theron. Det skriver hjemmesiden hollywoodreporter.com.

Kidman vil både spille hovedrollen i og være producer på filmen "The Danish Girl", som er baseret på en sand historie om de danske kunstnere Einar og Gerda Wegener. Deres ægteskab tog en skarp drejning efter en tilfældig hændelse i 1925, hvor Einar (Kidman) accepterer at sidde model for Gerda (Theron), så hun kan færdiggøre et billede af en kvinde.

Deres portrætter blev vildt populære i 1920'ernes København, og efter nogen tid står det klart for dem begge, at der inden i Einar findes en kvinde, som kæmper for at komme ud. Einer gennemgår i 1931 verdens første kønsskifteoperation på Dresdens Kvindeklinik i Tyskland. En operation, som chokerer verden og truer parrets kærlighed.