Onkel: Britney havde aldrig en chance

Britneys onkel William taler ud. Eksnarkomanen fortæller om sangerindens opvækst i et hjem præget af alkohol og vold

Britney er mangemillionær, men opvæksten i en belastet familie i et hul nær Louisiana fornægter sig ikke. (Foto: All Over)
Britney er mangemillionær, men opvæksten i en belastet familie i et hul nær Louisiana fornægter sig ikke. (Foto: All Over)

Britneys har aldrig haft en chance for at gå fri, vurderer hendes onkel, William Spears.

Den 49-årige svejser lider i dag af lungekræft, og han er tidligere alkoholiker og narkoman.

- Jeg er ikke bare en ven af familien eller en, der hævder at kende dem. Jeg var der hver dag, arbejdede med dem. Jeg har set alle de forfærdelige ting ske, siger han i et længere interview med engelske The Sun, der har opsøgt ham nær Kentwood, Louisiana, hvor han bor i en campingvogn.

Han fortæller, at hun blot var 13 år, da hun begyndte at drikke, 14 år da hun røg pot, og som 18 årig havde hun erfaringer med coke.

- Stort set alle i Spears-familien er drankere, og Britneys far, Jamie, var en af de værste. Han drak fra daggry til nat. Britney så ham være fuld hele tiden.

- Britney voksede op i troen på, at det var i orden at drikke, og at man kan leve med et alkoholproblem, siger William Spears, der selv har holdt sig fra sprut og stoffer i fire år.

Onkel tog coke med Britney
Men han tog kokain sammen med hende på sangerindens 18-års fødselsdag.

- Vi var til en fest i en lejlighed, og jeg så hende tage en line, lige før jeg tog en. Vi røg også pot sammen.

Britneys barndomshjem var også voldeligt, ifølge William Spears. Han fortæller om en episode, hvor faderen var fuld og havde kaldt moderen alle mulige ukvemsord.

- Hun drak vand i køkkenet, og så tog hun bare glasset og slog ham lige mellem øjnene med det. Jamie var også jævnligt indblandet i slagsmål, som Britney har måtte se på, allerede da hun var en lille pige.

Og den negative sociale arv er ikke overraskende overleveret fra Britneys farfar. Han tævede både Jamie og William. Moderen begik selvmord i en alder af 31.

- Det påvirkede os alle. Vi forlod begge hjemmet i en meget ung alder, siger William.

Fyrer dem der holder af hende
William, der sidst har talt med Britney i november, mener, at hendes nedtur var uundgåelig.

- Hun var en sød, ung pige, men hun voksede op og så volden og alkoholen og alt. Hun blev, hvad hun så - lige så ond og voldsomt drikkende som resten af familien.

- Den barndom havde gjort alle ustabile. Det gjorde den med mig, konstaterer han over for The Sun.

Han tror ikke, at der er meget at gøre ved den fallerede popstjernes tilstand.

- Britney er i en ustabil sindstilstand nu, og der er ikke noget, folk kan gøre ved det. Hun lytter ikke til nogen.

- Hun har fyret alle folk omkring sig, som brød sig om hende, fordi hun ganske enkelt ikke vil have, at nogen fortæller hende, at hun skal lade være med at gøre det, hun har gang i.