Her sniffer Robert igen kokain

Skuespilleren og ungdomsidolet taget på fersk gerning til privat fest - indsnuser kæmpedosis på 10-12 baner narko

Her bliver Robert Hansen taget i at sniffe kokain, som han ellers havde hævdet, at han var færdig med. (Privatfoto)
Her bliver Robert Hansen taget i at sniffe kokain, som han ellers havde hævdet, at han var færdig med. (Privatfoto)
Først bliver en bane rutineret suget ind i næsen. Derefter endnu en.

Det er søndag 18. december 2005 om morgenen og Robert Hansen kigger omtåget rundt på omgivelserne.

Han er et sted, han aldrig har været før med nogle mennesker, som han ikke kender. På bordet ligger den ene bane kokain efter den anden bredt ud og Robert sniffer grådigt det hvide pulver i sig.

Ungdomsidolet Robert Hansen er på ny røget ud i et misbrug og har endnu en gang svigtet sine egne offentlige tilkendegivelser om, at det var slut med at sniffe kokain.

Klare beviser
For som disse billeder viser, er der ikke tvivl om, at Robert Hansen stadig er misbruger af kokain. Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af den afslørende video, som blev taget under en privat fest sidste år, og hvor det er tydeligt, at det er Robert Hansen, der optræder på filmen.

Vi har samtidig talt med en af de gæster, som var med til festen, og som indgående kan beskrive forløbet op til de afslørende billeder.

- Vi var en flok på omkring fire piger og 11 drenge, der havde været i byen sammen, og som skulle videre til en privat fest på Østerbro. På Kongens Nytorv mødte vi så Robert Hansen, som vi genkendte med det samme, siger 'Allan', som er anonym af frygt for repressalier fra Roberts venner. 'Allan's rigtige navn er kendt af Ekstra Bladet.

På Kongens Nytorv blev det hurtigt slået fast, at Robert Hansen ved, hvordan han skal få fat i coke, når han er i byen. For han spottede med det samme, at selskabet var i besiddelse af kokain.

- Selv om han ikke kendte nogle af os, så kom han hen til os og spurgte, om vi havde noget cola (slang for kokain, red.). Det sagde vi ja til og så sniffede han noget med det samme. Det foregik på den måde, at en fra selskabet holdt en hånd med kokain hen til ham, og så sugede han det op direkte fra hånden, siger 'Allan'.

Uden regning
I benovelse over at være sammen med en, der var så kendt, slap Robert for at betale for det, han sniffede, og det unge selskab insisterede på, at han skulle med til fest.

- Han havde ligesom os været i byen hele natten, men ville gerne med. Så omkring klokken 9.30 om morgenen nåede vi til Østerbro, hvor vi festede med sprut og coke. Vi havde lejet et selskabslokale, og det virkede helt naturligt, at Robert var med, husker 'Allan'.

Selv om kokain har ry for at virke opkvikkende, havde det langtfra den virkning på den omtågede Robert. Han sad tavs for sig selv ved bordet og virkede fjern på de andre deltagere i festen.

- Han sagde ikke en lyd under festen. Han sad bare på sin stol og virkede helt apatisk. Han talte kun, hvis man spurgte ham om noget, og han svarede meget langsomt. Han var meget påvirket. Han var virkelig stiv og sløv. Egentlig var han en kedelig gæst, siger 'Allan'.

Til gengæld var Robert Hansen på, når der var coke på bordet. Også selv om de andre til sidst forlangte, at han skulle betale for det, han sniffede.

I må ikke sladre
- Jeg vil mene, at han sniffede mellem ti og tolv baner, siger 'Allan', der vurderer, at det i alt drejede sig om et par gram, siger 'Allan'.

Selv om Robert ikke blandede sig meget i samtalen omkring bordet, så fik han trods sin omtågede tilstand understreget, at de andre ikke måtte fortælle, at han havde været der.

- Han sagde: Nu siger I det vel ikke til andre, så det kan ødelægge min næste film. Han var meget bange for, at der var nogen, der ville sladre, siger 'Allan'.

Efter fire en halv time - omkring klokken 14.00 - forlod Robert Hansen den intime fest på Østerbro. Hvor turen derefter gik hen, ved 'Allan' ikke noget om.

- Folk var sig selv, og han havde siddet og kigget forvirret rundt et stykke tid, så vi spurgte ham ikke, husker gæsten fra festen.